Engelli gencin eşi PYD kontrolündeki Kamışlo’da mahsur kaldı

Engelli gencin eşi PYD kontrolündeki Kamışlo’da mahsur kaldı

Mardin’de ikamet eden duyma ve konuşma engelli gencin eşi PYD kontrolündeki Kamışlo’da mahsur kaldı. PYD’nin istediği para ödenmeyene kadar genç kız Türkiye tarafında gönderilmeyecek.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Suriye Kürdistan’ın Kamışlo şehrinden kaçarak Mardin’in Kızıltepe ilçesine yerleşen Helluş ailesinin duyma ve konuşma engelli büyük oğulları Halit’in eşi Siham Ezzo (20), kardeşinin taziyesine katılmak için gittiği PYD kontrolündeki Kamışlo şehrinde mahsur kaldı.

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Kızıltepe’nin Medya Mahallesine yerleşen Fatma (50) ve Abdulkadir Helluş (57) çifti, engelli oğulları Halit’in (29)  eşi Siham Ezzo’nun (20) 4 aydır Suriye’de PYD kontrolündeki Kamışlo kentinde alıkonulduğunu belirtti.

Gelinleri için istenen 3 bin TL’yi paraları olmadığı için ödeyemeyen aile, yetkililerden kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini dile getirdiler.

Eşinin mahsur kalmasını ardından bunalım geçiren engelli Halit’in ise el işaretleriyle eşinin bir an önce gelmesini ve onu çok özlediğini anlatmaya çalıştığı görüldü.

Gelini için 3 bin TL’yi ödeyemedikleri için mahsur kaldığını belirterek yetkililere seslenen Abdülkadir Helluş, sıkıntısını şöyle dile getirdi:

“Oğlum Halit, doğuştan duyma ve konuşma engelli. Eşi taziye için Suriye’ye gitti ama artık dönemiyor. Suriye tarafı ondan 3 bin TL istiyor. Paramız yoktur, halimiz perişan, çok zor durumdayız. Oğlum eşi gelemediği için evin damının üzerine çıkarak intihar etmek istedi. Onu zor ikna ettik. İnşallah Allah yardım eder eşini getirtiriz diye ona söyledik. Elimizden bir şey gelmiyor inşallah devlet bize yardım eder gelinimizi tekrar getirir. Ben zar zor çalışıyorum. Evin kirasıdır, masrafıdır bunları karşılamaya zorlanıyorum. Oğlum da engelli olduğu için konuşamıyor. Cebimizde bazen 1 TL bile görmüyoruz. 3 bin TL’yi nereden bulacağız? Ama ümidimizi Allah’tan kesmiyoruz. İnşallah yetkililer bu konuda bize yardımcı olur. Oğlum da eşine kavuşur. Bunu Allah’tan ümit ediyoruz.”

Oğlunun eşi için çok üzülüp hastalandığını belirten anne Fatma Helluş ise “Gelinim Siham kardeşinin taziyesi için Suriye’ye gitti ve orada mahsur kaldı. Paramız olmadığı için 4 aydır orada kaldı getirtemiyoruz. Oğlum eşini istiyor. Çok üzülüyor. Onun için hastalandı. Yardım bekliyoruz.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.