Engelli kardeşlerimizi toplumdan soyutlamayalım

Engelli kardeşlerimizi toplumdan soyutlamayalım

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığından bir heyet, Şanlıurfa Omurilik Felçliler İstihdam Derneğini ziyaret ederek, yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dinledi.

Şanlıurfa Omurilik Felçliler İstihdam Derneğini (ŞUOFİD) ziyaret eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığından bir heyet, engellilerin toplumun bir parçası olduğunu belirterek, onlara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın'a Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Şılaş Alkanat ve parti yönetiminden bir heyet eşlik etti.

ŞUOFİD Başkanı Habip Polat'tan engellilerin günlük hayatta yaşadıkları sorun ve sıkıntılar hakkında bilgi alan Yalçın, dernek üyeleriyle bir süre sohbet etti.

Allah'ın herkesi farklı şekillerde imtihan ettiğini söyleyen Yalçın, engellilerin hayatlarını daha rahat ve huzurlu idame etmeleri için yetkililerin görevlerini hakkıyla yapmalarını talep etti.

Günlük hayatta gördüğü kadarıyla engellilerin ciddi sorunlar yaşadığını dile getiren Yalçın, "HÜDA PAR olarak Şanlıurfa Omurilik Felçliler İstihdam Derneğini ziyaret ettik. Bu kardeşlerimiz bizim canımızdır. Engelli vatandaşlarımız toplumun bir parçasıdır. Bunu herkes bu şekilde bilmelidir. Buradaki yetkililerden aldığımız bilgiler ve sosyal hayattan gördüğümüz kadarıyla engelli kardeşlerimiz ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Bu konuda kamu kurum ve kuruluşları, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve elinde yetki bulunan herkes, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını en güzel bir biçimde idame etmeleri adına ellerinden geleni yapmaları gerekmektedir." dedi.

"Engelliler için camilerde ibadetlerini daha rahat yapmaları için uygun ortamlar oluşturulmalı"

Engellilerin kaldırım ve camilerde zorluk çekmemeleri adına gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Yalçın, sözlerine şöyle devam etti: "Engelli bireylerimizin daha önceki sorunlarından biri olan ulaşım noktasında engel yaşamadıklarını öğrenmiş olduk. Bu sevindirici bir haberdir. Hem şoförlerimiz hem de vatandaşlarımız bu konuda engelli kardeşlerimize yardımcı oluyorlar. Bu hem insani hem de İslami bir görevdir. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyoruz. Fakat kaldırımlarda, özellikle mescit ve camilerde engelli vatandaşlarımıza yönelik bir inşaat yapıldığı zaman zorluk çekmemeleri için gerekli tedbirlerin alınması gereklidir. Engelli kardeşlerimiz için camilerde ibadetlerini daha rahat yapmaları için uygun ortamlar oluşturulmalıdır. Bu konuda Şanlıurfa'da ciddi bir eksiklik göze çarpıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarına giderken asansör ve rampaların buna uygun hale getirilmesi gerekmektedir."

"Engelli kardeşlerimizi toplumdan soyutlamayalım"

Son olarak yetkililere çağrıda bulunan Yalçın, "Bu, Allah'ın vermiş olduğu bir imtihandır. Bu imtihan karşısında kendileri sabır ve metanetleriyle bizi hayrete düşürdüler. Bundan dolayı dernek başkanımız Habip Polat ve diğer üyelerine teşekkür ediyoruz. Ben buradan tekrar sayın valimize, belediye başkanlarımıza, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ve diğer bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, il müftümüze, herkese buradan sesleniyorum. Bu kardeşlerimizi toplumdan soyutlamayalım. Onların hayatlarını yaşanılır bir hayat kılmak için herkes üzerine düşen sorumluluğu yapmalıdır. Biz de HÜDA PAR olarak bunun takipçisi olacağız ve bu engelli vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Biz de herkes gibi erişilebilir olmak istiyoruz"

Şanlıurfa'yı engellilere uygun hale getirilebilmeleri için yetkililere çağrıda bulunan ŞUOFİD Başkanı Polat ise "Şanlıurfa Omurilik Felçliler İstihdam Derneği olarak daha önceden yaptığımız açıklamalardaki gibi, biz sadece Şanlıurfa'da bir insanın özgürce dolaştığı gibi engelli kardeşlerimizin de özgürce dolaşmasını istiyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları, belediye başkanları, milletvekilleri, valimiz, kaymakamlarımız ve bu şehirde söz sahibi olan herkesten ricamızdır. Bizim yaşadığımız şehri engellilere uygun hale getirilebilmeleri için çalışmalarını istiyoruz. Biz de herkes gibi bu memlekette erişilebilir olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.