Engelliler iftar programında buluştu

Engelliler iftar programında buluştu

Batman’ın Kozluk ilçesinde engelliler iftar programında bir araya geldi.

Batman’ın Kozluk İlçesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Gençlik Merkezince engelliler için iftar programı düzenlendi.

İftar programına İlçe Müftüsü Hasan Serçe, Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak ve birçok kurum amiri katıldı.

Seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından İlçe Müftüsü Hasan Serçe katılımcılara hitaben kısa bir konuşma yaptı.

Serçe, Müslümanların Ramazan ayını fırsata çevirip ahiret gününde, hiçbir gölgenin bulunmadığı günde, arşın gölgesinin altında 7 sınıf insandan olmaya gayret etmesi gerektiğini söyledi.

"Adaletli olan yöneticiler arşın gölgesi altında gölgelenecektir." diyen Serçe "İkincisi Allah’a ibadet eden, gençliğini Allah’a ibadetle geçiren gençler. Gençler Peygamber Efendimizin en değer verdiği kişilerdir. Gençler Peygamber’in ocağında öyle pişmişlerdi ki her durumda ve her anda kendi mallarını ve canlarını çekinmeden feda etmişlerdir. İşte bu şekil yetişen gençler arşın gölgesinin altında gölgelenen 7 kısımdan biri olacaktır. Üçüncüsü camilere giden, camilerde ibadet edenlerdir. Camilerimiz bizim kalbimizin attığı yerlerdir. Camilerimiz Kâbe’nin birer şubesi. Orada rahat bir şekilde ibadetlerimizi yerine getiriyoruz. Ve camilerimiz cemaatle namaz kıldığımız zaman 27 kat sevap aldığımız yerler. İşte kalbi cami aşkıyla çarpanlar da bu sınıftandır. İşte birbirlerini Allah için sevip buluşmaları da ayrılmaları da Allah için olan iki insan. Bir diğeri Allah korkusuyla yapmak istediği bir günahtan el ve eteğini çekendir. Bir diğeri sadaka veren kimselerdir. Ve en son Allah’ı anıp tenha köşelerde Allah için gözyaşı döken kimselerdir. Allah bizleri Ramazan’dan aldığımız feyizle cehennemden kurtulan bu yedi sınıftan eylesin.” ifadelerini kullandı.

Verilen iftar yemeği nedeniyle düzenlenen program yapılan dua ile son buldu.

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.