Engelliler medya malzemesi olarak kullanılmak istemiyor

Engelliler medya malzemesi olarak kullanılmak istemiyor

Kurumların kendilerini medya malzemesi olarak kullanmalarından dert yandıklarını dert yanan engelli sporcular, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yapılacak olan etkinliklerin bir kısmına katılmayacaklarını açıkladı.

Diyarbakır Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübüne bağlı olarak basketbol oynayan engelli sporcular, maddi ve manevi anlamda sıkıntılar yaşıyorlar. Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda oynadıkları maç öncesi açıklama yapan engelli sporcular, medya malzemesi olarak kullanılmak istemediklerini söyledi.

Engelli sporcular adına açıklamayı okuyan Diyarbakır Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Erol Taş, en büyük sıkıntılarının psikolojik sıkıntılar olduğunu belirtti.

Kurumların kendilerini medya malzemesi olarak kullanmalarından dert yandıklarını dile getiren Taş, “Biz, maddi anlamda malzeme sıkıntısı çekmekteyiz. Şu an en büyük sıkıntımız psikolojik sıkıntılardır. Toplum ve kurumlar artık bizi medya malzemesi olarak kullanmaya başlamış durumda. Bundan çok yakınıyoruz. Kurumlardan tek beklentimiz, bize karşı samimi olmalarıdır. Bu konuda çok mustaribiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yapılacak olan etkinlik ve organizasyonların en azından bir kısmına katılmama kararı aldık. Tepkimizi böyle dile getirmek istedik.” dedi.

Spor Bakanlığı tarafından engelli sporculara tahsis edilen araçları kullanamadıklarını ifade eden Taş, “Kullanamamamızın nedeni, yakıt, şoför yevmiyesi ve muhtelif giderlerin bizden talep edilmesidir. Yetkililere soruyorum. Aracı tahsis ediyorsanız lastikleri, direksiyonları niye bizden? Bize karşı göstermiş oldukları yakınlıkta samimiyet göremiyoruz maalesef. Bu sorunun bir an önce nihayete erdirilmesi için spor kulüpleri camiası olarak elimizden gelen bütün yazışmaları yapacağız. Bu doğrultuda bir başarı elde edemediğimiz takdirde o araçların üzerinden unvanlarımızı kaldırsınlar. Engelliye yapılmış bir çalışma olarak gösterip de farklı amaçlarla kullanılmasını istemiyoruz.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/M. Sıddık Bilge - İLKHA)    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler