Engellilere akülü sandalye dağıtıldı

Engellilere akülü sandalye dağıtıldı

Gaziantep'te ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle düzenlenen törenle bedensel engelli vatandaşlara akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.

Gaziantep Şahinbey Belediyesi  tarafından ‘Engelliler Haftası’ dolayısıyla bedensel engelli  57 vatandaşa akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen akülü sandalye dağıtım törenine, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Başkan Yardımcıları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bütün insanların eşit olduğunu ve hiç kimsenin birbirinden üstünlüğünün olmadığını söyledi.

Tahmazoğlu, şu ana kadar bin 343 adet akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıtımı yaptıklarını belirterek, “İnsan olarak hepimiz eşit yaratılmışız. Hiçbirimizin birbirimizden asla üstünlüğü yoktur. Mevkiler makamlar insanlara üstünlük katmaz. Bu dünya imtihan dünyası olduğu için her birimiz farklı bir şekilde imtihana tabi tutuluyoruz. Kimimiz parasıyla, kimimiz makamıyla kimisi engeliyle, kimisi fakirlikle imtihan oluyoruz. Mesele imtihanı kazanıp kazanmadığımızdır. Biraz sonra hiçbirimizin engelli olmayacağımıza dair bir garantisi yoktur.” dedi.

Engellilerin, engelini ortadan kaldırmak için birçok adım attıklarını belirten Tahmazoğlu, "İlk işimiz engelli kardeşlerimizi dışarı çıkarmak oldu. 2009 yılında başladığımız akülü ve manüel sandalye dağıtımına, her yıl değişik vesilelerle devam ediyoruz. Şu ana kadar bin 343 adet akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıtımını gerçekleştirdik. Bunu yaparken de hiçbir şart koşmadık.” ifadelerini kullandı.

Tahmazoğlu, ikiyüz görme engelli vatandaşa da beyaz baston dağıttıklarını sözlerine ekleyerek, yaptıkları parkları, yolları ve kaldırımları da  engelli vatandaşlara uygun olarak yaptıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından 57 engelli vatandaşa akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.