Engellilere sahip çıkmak hepimizin vazifesidir

Engellilere sahip çıkmak hepimizin vazifesidir

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, “Onun için toplumumuzda sayıları yüzde 10'u bulan engelli kardeşlerimize sahip çıkmak hepimizin vazifesidir.”dedi.

Gaziantep’te merkez Şahinbey Belediyesi tarafından bedensel engelli vatandaşlara akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, makamına kabul ettiği engellilere, ihtiyaçları olan akülü ve manuel tekerlekli sandalyeleri hediye etti.

Engellilere akülü ve manuel tekerlekli sandalyelerinin dağıtımının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tahmazoğlu, yılın her günü engellilerin yanında olduklarını belirterek, şimdiye kadar 2 bin adet tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

“Engelli kardeşlerimize sahip çıkmak hepimizin vazifesidir”

Herkesin bir engelli adayı olduğunu belirten Tahmazoğlu, “Yarın için ne olacağımızı bilmiyoruz. Onun için toplumumuzda sayıları yüzde 10'u bulan engelli kardeşlerimize sahip çıkmak hepimizin vazifesi ve biz de Şahinbey Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren özellikle fiziksel engelli ve diğer engelli kardeşlerimize yardımcı olmak adına onlara her türlü gereken desteği veriyoruz.” dedi.

“Her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız”

Geçmiş dönemlerde engellilerin akülü ve manuel tekerlekli sandalye alabilmelerinin çok zor olduğuna işaret eden Tahmazoğlu, “Biliyorsunuz; eskiden akülü bir sandalye alabilmek için ya gazoz kapağı ya da pet şişe kapağı biriktirmeniz gerekiyordu. Aylarca, yıllarca bekleyeceksiniz. Şahinbey Belediyesi olarak şu ana kadar 2 bin akülü manuel sandalye dağıtımı gerçekleştirdik. Şu ana kadar işitme engelliler,  görme engelliler ve diğer ortopedi engelli kardeşlerimize her türlü malzeme desteği sağladık. Yaklaşık 4,5 milyon lira bir bedel ödedik, helal hoş olsun. Bizler yine kaldırımlarımızı, yollarımızı engelli kardeşlerimize uygun şekilde dizayn ediyoruz. Parklarımızı, hizmet binalarımızı aynı şekilde dizayn ediyoruz. Her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız. Onlara destek olmaya devam edeceğiz. Onların hayatlarını kolaylaştırmaya, inşallah bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yaptığı açıklamanın ardından engellilerle yakından ilgilenen Tahmazoğlu, engellilere ihtiyaçları olan akülü ve manuel tekerlekli sandalyeleri hediye etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.