Engellilere Trafik Eğitimi semineri verildi

Engellilere Trafik Eğitimi semineri verildi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde SODES Engelsiz Yaşam Atölyesinde kurs gören engellilere Trafik haftası nedeniyle seminer verildi.

Kızıltepe Kaymakamlığı SODES Engelsiz Yaşam Atölyesinde kurs gören engellilere Trafik haftası nedeniyle eğitim semineri verildi.

Engelsiz Yaşam Atölyesinde gerçekleştirilen seminer, Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından verildi.

Kızıltepe Engeliler yardımlaşma ve dayanışma derneğinin proje ortağı olduğu Kızıltepe Kaymakamlığı SODES Engelsiz Yaşam Atölyesinde kurs gören Engelli bireylere yönelik gerçekleştirilen ve trafik sorunları ile ilgili Temel genel sorunların değerlendirildiği bilgilendirme ve eğitim programına yaklaşık olarak 30 engeli kursiyer katıldı. 2 saat süren eğitimde başlıca trafik sorunları ve ilçede ki ulaşım güçlüğü üzerinde duruldu.

Proje ortağı Kızıltepe Engeliler yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Türkan Yılmaz Trafik haftası nedeniyle verilen eğitim ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bizim amacımız engeli arkadaşlarımızın sıkıntılarını dinlemek onlara yardımcı olmaktır. Özelikle şehir içi araçlarında güçlük çekilmektedir. Akülü araç olan arkadaşlarımız yolda park edilmiş araçlar yüzünden sıkıntı çekiyorlar.” şeklinde konuştu.

Engelliler şoförlerden yol ve kaldırımları işgal etmemelerini istedi

Engelli kursiyerler ise görevli polislerin kendilerine Trafik kuraları ve trafik levhalarını tarif ettiklerini belirterek, kendilerine teşekkür ettiler.

Şehir içi ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları dile getiren engelli kursiyerler, “Lütfen Şoför arkadaşlar dikkatli olsun bizlere, yardımcı olsunlar, önceliği engelli vatandaşlara versinler. Araç sürücüleri arabalarını kaldırımlarda park etmesinler. Biraz duyarlı olsunlar. Bizler kendi engellerimizden çok insanların hayatımıza, önümüze çıkarttıkları engellerden zorlanıyoruz.” diyerek yaşadıkları sıkıntılarını dile getirdiler.

Büro yönetimi sekreterliği, bilgisayar programcılığı, gümüş telkâri, işaret dili ve okuma yazma kurslarında yaklaşık 70 engelli vatandaşa kurs verdiklerini belirtti.

Kızıltepe Kaymakamlığı SODES Engelsiz Yaşam Atölyesi proje idari destek personeli Bahar Yıldız da, proje kapsamında bir yıl içerisinde 150 dezavantajlı bireye ulaşıp açtıkları kurslar sayesinde hayatlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Yıldız, kurslarına katılan engelli vatandaşların en çok yaşadıkları sıkıntının engelli pasoları olmasına rağmen toplu taşıma araçlarında kendilerinden ücret alınması, sarı bant uygulamasının olmayışı, ışık sisteminin kötü oluşu ve kavşakların tehlike arz etmesi olduğunu söyledi.

Yıldız son olarak, eğitim semirende emeği geçenlere teşekkür etti. (Mehmet Aslan-İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.