Engellilere yönelik ‘Umut Evleri’ hizmete girdi

Engellilere yönelik ‘Umut Evleri’ hizmete girdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ülke genelinde uygulamaya konularak engellilere hizmet veren Umut Evleri Siirt’te de hizmete girdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ülke genelinde uygulamaya konulan ve engellilere hizmet vermek için faaileyete geçirilen iki umut evi, Vali Mustafa Tutulmaz ve il Müftüsü Faruk Arvas tarafından  ziyaret edildi.

Evleri gezen Vali Tutulmaz, yetkililerden bilgi aldı ve evlerde kalan engelli vatandaşlarla sohbet ederek, Engelliler Haftasını kutladı.

Vali Tutulmaz, son yıllarda ülkemizde engelli bireylere tanınan hakların memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Umut evlerinin hizmete girmesinin içinde bulunduğumuz engelliler haftasına denk geldiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hifzullah Canpolat ise, Bakanlığın koruması altına aldığı kişiler için aile ortamı oluşturmaya çalıştıklarını ve Siirt’in bu uygulamaya geçen öncü illerden birisi olduğunu ifade etti.

Daha sonra Engelliler Haftası nedeniyle hazırlanan yaş pastanın kesimi, Vali Tutulmaz ve engelli vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından illerde kurularak faaliyete geçirilen ‘Umut Evleri’ ile engelli vatandaşların bakım hizmetlerinin ev ortamında yerine getirilmesi amaçlanıyor.  (İLKHA)

 







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler