“Engellilerin karşılaştığı sorunlar bizim ayıbımızdır”

“Engellilerin karşılaştığı sorunlar bizim ayıbımızdır”

MARDİN - Mardin’de engellilere yönelik etkinlikte, günlük hayatta birçok sorunla karşılaşan engellilere yardımcı olunması gerektiği belirtildi.

Mardin Kızıltepe’de “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle bir alışveriş merkezinde program gerçekleştirildi.

SODES bünyesindeki Engelsiz Yaşam Atölyesi’nde kurs gören engellilerin çeşitli gösterileriyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yusuf Taşkın yaptı.

Devletin, engellilerin geleceğe güvenle bakabilmesini sağlayacak imkânları oluşturmasının öncelikli görevi olduğunu belirten Taşkın, “Doğadaki bin bir rengi keşfedemediğinizi ya da yürüyemediğinizi, gönlünüzce koşamadığınızı, fikirlerinizi ifade edemediğinizi, tek başına yemek yiyemediğinizi, sevdiklerinizin sesinizi duyamadığınızı hiç düşündünüz mü? Bugün gündeme gelen engelliler her gün böyle yaşıyorlar.” dedi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Mardin Valisi Mustafa Yaman, kamu kurumlarıyla birlikte engellilere destek olacaklarını söyledi.

“Onların yaşamını kolaylaştırmak hepimizin elinde”

Etkinliğe engelli oğluyla katılan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, “Mardin’de engellilerle ilgili çok az şey yaptığımı söylemek isterim. Mardin için çok özel programlar yapmakla kendimizi mükellef sayıyoruz. Engelli kardeşlerimizin farkındalık günü kutlu olsun. Onların yaşamını kolaylaştırmak hepimizin elinde. Onların istedikleri tek şey farkında olmak ve sevilmek.” ifadelerini kullandı.

“Engellilerin karşılaştığı sorunlar ayıbımızdır”

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez ise şunları söyledi: “Engelli olmak bir seçim değildir. Engelli kardeşlerimizin işlerini kolaylaştırmak, onlara yardımcı olmak bizim için bir insanlık vazifesidir. Üzerimize düşen, engelli kardeşlerimizin günlük etkinliklerini artırmaktır. Kardeşlerimiz için daha yaşanılabilir bir ülke, şehirler, sokaklar, binalar inşa etmekle mükellefiz. Engelli kardeşlerimizin yaşamlarında karşılaştıkları sorunlar onların kusuru değil bizlerin ayıbı ve eksiğidir.”

Program, konuşmaların ardından sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.