Er ve Erbaşlara ‘Madde Bağımlılığı ve Zararları’ eğitimi

Er ve Erbaşlara ‘Madde Bağımlılığı ve Zararları’ eğitimi

Diyarbakır valiliğinin öncülüğünde başlatılan proje ile 7. Kolordu Komutanlığı’nda askerlik yapan toplam 2000 er ve erbaşa madde bağımlılığı ve zararları eğitimi verilecek.

Diyarbakır Valiliğinin başkanlığında çalışmalarını yürüten Diyarbakır İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu 7. Kolordu Komutanlığı’nda askerlik hizmeti yapan toplam 2000 er ve erbaşa madde bağımlılığı ve zararları hususunda eğitim verecek.

Eğitim, toplumsal farkındalığı artırmak amacı ile Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından verilecek. Er ve Erbaşlar yapılacak olan eğitim seminerlerine gruplar halinde alınacağı belirtildi.

17 Aralık 2014 tarihinde, 1. grupta bulunan toplam 250 er ve erbaşa, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı ÇEMATEM (Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi)’de görevli Psikolog Sabahattin Zenger ve Sosyal Hizmet Uzmanı Akın Özyaşar tarafından eğitim verildi.

Konu ile ilgili olarak yayımlanan basın açıklamasında, 17 Aralık günü başlatılan bu eğitimin aralıksız devam edeceği belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler