Erbil Valisi'nden HÜDA PAR'a hayırlı olsun ziyareti

Erbil Valisi'nden HÜDA PAR'a hayırlı olsun ziyareti

​Erbil Valisi Nevzat Hadi, HÜDA PAR Erbil Temsilciliğini ziyaret ederek HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam ile görüştü.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin başkenti Erbil'de (Hewler) ilk yurt dışı temsilciliğini açan HÜDA PAR'a ziyaretler devam ediyor.

 
 

Bu kapsamda Erbil Valisi Nevzat Hadi, HÜDA PAR Erbil Temsilciliğine ziyarette bulunarak 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu. Ziyarette Vali Hadi'yi, HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam karşıladı.

Vali Nevzat Hadi'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, parti çalışmaları hakkında bilgi verdi. HÜDA PAR'a çalışmalarında başarılar dileyen Hadi, HÜDA PAR'ın Erbil'de temsilcilik açmasının önemli olduğunu kaydetti.

"Barış içinde yaşamalıyız"

Kürdler arasında birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Hadi, "Barışı nasıl güçlendirebiliriz, bunun için çalışmamız lazım. Irak'ta, Türkiye'de, Suriye'de olsun, barış ne kadar güçlenirse hepimiz için o kadar iyi olur. Savaşlardan, çatışmalardan en çok zararı gören biz olmuşuz, halkımız olmuştur. Bizim şehirlerimiz harap, köylerimiz yok olmuş; halkımız öldürülmüştür, derbeder olmuştur. Bunun için bizler bir diyalog dili bulmalıyız. Barış içinde beraber yaşamalıyız. Bu hepimiz için iyidir. Böylece bölgemize de daha iyi hizmet edebiliriz. Irak'ın diğer bölgelerinde sert üslup ve çatışmalar varken biz bölge olarak Türkmenlerle, Araplarla, Hristiyanlarla ve diğer etnik gruplarla huzur içinde yaşayabildik. Bizler kardeşiz kimse kimsenin düşmanı değil." diye konuştu.

HÜDA PAR olarak amaçlarının Kürdler başta olmak üzere tüm halkların birlikte, kardeşçe yaşamalarına katkı sunmak olduğunu vurgulayan HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, bunun için ellerinden geleni bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini söyledi.

"Temsilciliğimiz Kürdistan'a verdiğimiz ehemmiyeti gösteriyor"

İlk yurt dışı temsilciliğini Erbil'de açtıklarını vurgulayan Sağlam, "İlk temsilciliğimizi burada açmamız Kürdistan'a verdiğimiz ehemmiyeti göstermektedir. Bizler milletimizin hizmetkârıyız ve onlar için elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Bizler bunun için buradayız. Burası bizlerin de evidir. Diyarbakır'dan Van'a gitmiş gibi hissediyoruz. Örf, adet, gelenek ve göreneklerimiz birdir. Bizler bu bölgeye hizmet anlamında ne katabilirsek memnun olacağız." dedi.

Kürdistan bölgesinin çatışmalardan çok çektiğini ve bir tecrübe biriktirerek sorunlarını diyalog ile çözme noktasına geldiğini belirten Sağlam, hak ve adaletin hâkim olmasını, adaletin gereği neyse ona göre meselelerin konuşularak halledilmesini arzuladıklarını ifade etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler