Erbil'de temsilcilik açan HÜDA PAR'a yoğun ziyaret

Erbil'de temsilcilik açan HÜDA PAR'a yoğun ziyaret

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin başkenti Erbil'de temsilcilik açan HÜDA PAR'a çok sayıda siyasi parti, kanaat önderi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin başkenti Erbil'de (Hewler), ilk yurt dışı temsilciliğini açan HÜDA PAR'a çok sayıda siyasi parti, kanaat önderi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Bizûtnewey İslamî Kurdistan (Kürdistan İslami Hareket Partisi), Yekitî Niştîmanî Kurdistan (Kürdistan Yurtseverler Birliği), Bağımsız Türkmen Hareketi, Yekgirtûy İslamî (İslami Birlik Partisi), Komela İslami Kürdistan (İslami Toplum Partisi), Partiya Demokrati Kurdistan (Kürdistan Demokrat Partisi), Irak İslam Partisi, Darül-Beyan Derneği, Ronakî Müessesi, kanaat önderleri, Kürdistan İş Adamları Birliği, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri HÜDA PAR Erbil temsilciliği ziyaret ettiler.

Kürdistan basınının da yoğun ilgi gösterdiği ziyarette heyetleri; HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, Genel Sekreter Şehzade Demir, Genel İstişare Kurulu Başkanı İsa Aydın karşıladı.

Özelde bölge ve genelde ise dünya gündeminin konuşulduğu ziyaretlerde HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, parti çalışmalarının amaçları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.  Ziyarette HÜDA PAR'a çalışmalarında başarılar dileyen heyetlere, HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam gelişlerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

"Mazlum halk için elimizi taşın altına koymalıyız"

Erbil Temsilciliğin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Sağlam, "Coğrafyamız biraz zor bir coğrafyadır. Bölge halkı da mazlum bir halktır. Sorunlarımız yüzyıldan fazladır devam ediyor. Siyasi partiler bu mazlum halk için ellerini taşın altına koymalıdırlar. Ümitvarız ki, bu ofis birbirimize gidip gelmeye, kaynaşmaya sebep olur inşallah. Elimizden geldiği kadarıyla sorunlarımızı birbirimize anlatarak halletmeye çalışacağız. Bizler milletimize hizmet etmek için varız. Bu hizmette elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Halklar arasında birlik ve beraberliğin sağlanması için mücadele ediyoruz. Bizler Kürdistan'a huzur gelmesini ve Kürdler arasında kardeşlik tesis edilmesini arzuluyoruz. Bunun için Erbil'e geldik." diye konuştu.

"Gemiyi selamete ulaştırmalıyız"

Dili, rengi, ırkı ne olursa olsun tüm Müslümanların bir vücudun azaları gibi olduğuna işaret eden Sağlam, "Bizler Kürd'üyle, Türk'üyle, Arap'ıyla, Farsıyla birbirimize bağlıyız. Kimse 'Kürdler, Türkler, Araplar, Farslar ne halleri varsa görsün, biz kendi işimize bakalım' diyemez. Bu bölgede yaşayan kavimlerden bir tanesi huzursuz olduğu zaman bu huzursuzluk bütün kavimlere, coğrafyaya yansır. Bir gemideyiz ve bu geminin sağ salim sahil-i selamete ulaşması lazım. Hepimiz bu geminin sahil-i selamete ulaşması için gayret etmeliyiz. Biz bunun için buradayız. Gemiyi sahil-i selamete ulaştırmak için biz elimizden geleni yapacağız. Allah, her kişinin hakkını vermiştir. Biz Allah'ın ve Resulünün tayin ettiği bu haklara sahip çıkarsak; her kavmin, her şahsın, her düşüncenin hakkını verirsek problemlerimiz biter. Bizler bu temsilciliklerimizle bu hizmete katkı sunarsak mutlu oluruz." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Erbil Temsilciliğine ziyaret eden siyasi ve STK temsilcileri şöyle:

Kürdistan İslami Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Wertî ve heyeti.

Yekitî Niştîmanî Kurdistan (Kürdistan Yurtseverler Birliği) YNK Dış İlişkiler Başkanlığı Kürdistan Komisyon Üyeleri Halis, Salih ve Goran.

Bağımsız Türkmen Hareketi Türkmen Meclisi Dış İlişkiler Sorumlusu Kazım Bawer ve Türkmen Meclis Üyesi Serheng Enwer.

Yekgirtûy İslamî (İslami Birlik) Siyasi İşler Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Halil İbrahim, Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Şêxzad Mama, Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve eski bakan Muhammed Hawdiyanî.

Komela İslami Erbil Teşkilatı Başkanı Kemal Hamza ve beraberindeki bir heyet.

Parti Demokrati Kurdistan (Kürdistan Demokrat Partisi) Dış İlişkiler Başkanı Ali Hüseyin, Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Nezar Botanî.

Irak İslam Partisi Erbil Temsilcisi Yunus Haşim ve heyeti.

Darül-Beyan Derneği Genel Başkanı Üstad Muhammed, Genel Müdür Yasin Ahmed.

Ronakî Müessesi Genel Müdürü Mamosta İdris, Eğitim İşleri Müdürü Mamosta Nadir ve heyeti.

Bölgenin kanat önderlerinden Bizûtnwey İslami Kurucu Başkanı Şeyh Osman'ın oğlu Abdurrahman Abdülaziz, İbrahim Gelalî, Ali Gelalî ve Ömer Gelalî.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.