Erciş İhya Der, Siyer Sınavı standına saldırısıyı kınadı

Erciş İhya Der, Siyer Sınavı standına saldırısıyı kınadı

Dicle üniversitesinde Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrencilerin, Hz.Muhammed’in hayatını konu alan Siyer Sınavı için açtıkları standlara, HDP/PKK’lı öğrencilerin yaptığı saldırı, Erciş İhya Der tarafından yapılan yazılı bir basın açıklaması ile kınandı.

Erciş İhya Der tarafından yapılan yazılı bir basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Siyer sınavı için açılan standa ve bu standı yöneten öğrencilere yapılmış bir saldırı, HZ.Muhammed’e (sav) yapılmış bir saldırıdır. Çünkü O’nun hayatı ve öğretileri şer çetelerinin korkulu rüyasıdır. Bunu bilen şer şebekeleri bu sınavın beraberinde getirdiği HZ. Muhammed sevgisi ve onun ahlakı, bu İslam düşmanlarını korkutuyor. Biz de yapılan bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyor ve bu tahammülsüz faşist ve despot düşünce sahiplerine diyoruz ki: ‘Siz Allah’ın nurunu söndüremezsiniz. Gözünüzü kapatarak sadece kendinize karanlık yaparsınız.

Üniversite ortamları, her kesin ve her kesimin düşünce özgürlüğünün bulunduğu yerler ise, o halde bırakın her kesim kendi düşüncesini açıklasın.

HZ. Muhammed’e (sav) yapılan saldırılarda hiçbir kişi, toplum veya devlet iflah olmamış ve başarıya ulaşmamıştır.Siyer yerine yıllarca insanlık düşmanı Mao, Marx ve Lenin komünistlerinin hayatını ve zehir hükmünde olan mesajlarını Müslüman genç dimağlara yerleştirerek, onları zehirleyen şer şebekeleri bilsinler ki, yeryüzünde tek bir Müslüman kalsa bile, bu hayırlı yolda yürüyecek ve HZ. Muhammed’i anlatacak.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.