Erdoğan: "AİHM'nin din dersi kararı yanlış"

Erdoğan: "AİHM'nin din dersi kararı yanlış"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AİHM'nin zorunlu din dersi kararını eleştirerek, "Zorunlu din dersini tartışmaya açarsanız uyuşturucu onun yerini doldurur." dedi.

HABER MRK - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AİHM'in din dersi kararını eleştirdi.

 

Zorunlu din kültürü ve ahlak dersinin her zaman tartışma konusu olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, AİHM'in kararının yanlış olduğunu savunarak, "Avrupa'da bunun bir örneği yok. Zorunlu din dersini kaldırırsanız onun yerine şiddet gelir, bağımlılık gelir.'' dedi.

 

"Gençlerimizi modern vebadan uzak tutalım"
Başbakanlığı döneminde uyuşturucu ile mücadele ettiği gibi cumhurbaşkanlığı dönemimde de bunu sürdüreceğini ifade eden Erdoğan, "Uyuşturucu çetelerinin gençlerimizi ellerimizden almasına özgürlük deyip sessiz mi kalacağız?" diye sorarak, "Gençlerimizi modern vebadan uzak tutalım" ifadelerini kullandı.

 

"Terör olaylarını İslam'la bir tutmak gerçeğe aykırıdır"
Ortadoğu'daki gelişmeler ve IŞİD'e de değinen Erdoğan, "Dünya barışını tehdit eden küresel bir terör meselesi var, herkes sonucu konuşuyor, olayların buraya nasıl geldiğini kimse konuşmuyor, Ortadoğu'da devam eden terör olaylarını İslam'la bir tutmak gerçeğe aykırıdır.

 

IŞİD terör örgütü Ortadoğu'da kendine göre mücadeleyi verirken, 32 yıldır devam eden PKK dünyayı neden rahatsız etmiyordu. Bu sadece benim ülkemde değil Avrupa'da da bu terör örgütünün uzantısı var. Avrupa niçin bu örgütten rahatsız olmadı neden mücadele etmedi. Çünkü onların isimlerinde İslam yoktu. Bu IŞİD'in de İslam ile alakası yoktur. Dinimizin kitabında bu örgütlere katiyen yer yoktur.

 

En büyük mesele Avrupa'dan gelen gençlerin bu örgüte katılmasıdır. Burada ciddi bir koalisyon var, bunların Müslüman olduğuna inanmıyorum, bunlar arasında da uyuşturucu bağımlıları vardır, niçin kan döktükleri umurlarında değil." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.