Erdoğan bugün yemin edecek

Erdoğan bugün yemin edecek

Erdoğan, bugün Meclis'te edeceği yeminin ardından Çankaya Köşkü'ne çıkarak görevi, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den devralacak.

ANKARA – Türkiye'nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Meclis'te edeceği yeminin ardından Çankaya Köşkü'ne çıkarak görevi, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den devralacak. Erdoğan, devir teslim töreninde Gül'e, Devlet Şeref Madalyası takdim edecek ve ardından askeri törenle uğurlayacak.

 

Erdoğan, bugün 14.00’da toplanacak olan TBMM Genel Kurulunda Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten Cumhurbaşkanı seçildiğine ilişkin mazbatayı aldıktan sonra Meclis Genel Kurul'unda yemin edecek.

 

Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından Ankara ve Ordu merkezlerinde 101 pare top atışı yapılacak. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi Türkiye genelindeki ordu merkezlerinde top atışları ile ilan edilecek.

 

Devir teslim töreninde Gül’e Devlet Şeref Madalyası
Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni bugün 17.20'de Çankaya Köşkü'nde yapılacak. Gül'ün veda konuşmasının ardından Erdoğan da kısa bir konuşma yapacak. Erdoğan, Gül'e Cumhurbaşkanlığı Forsu ile Devlet Şeref Madalyası takdim edecek. Ardından Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Gül ile eşi Hayrünnisa Gül'ü askeri törenle uğurlayacak.

 

90'ı aşkın ülke temsilcilerinin izleyeceği belirtilen Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine 15 cumhurbaşkanı/devlet başkanı, 6 meclis başkanı, 12 başbakan, 3 cumhurbaşkanı yardımcısı, 7 başbakan yardımcısı, 40 bakan ve 9 uluslararası örgüt temsilcisi katılacak.

 

Öte yandan, 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devir teslim töreni sonrasında AK Parti Genel Başkanı seçilen Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma görevi vermesi bekleniyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.