Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalar yaptı

Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalar yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair yaptığı değerlendirmelerde, son günlerde başlatılan operasyonların devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin’e yapacağı ziyaret öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, son günlerde başlatılan operasyonların devam edeceğini, geri adım atılmayacağını açıkladı.

Erdoğan, Çin ziyareti öncesi yaptığı değerlendirmelerde dikkat çekici açıklamalarda bulunarak, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, teröristlerden de onları destekleyen sözde siyasetçi, sözde aydın, sözde sivil toplum kuruluşu temsilcisi herkesten de şehitlerimizin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir. Burada herhangi bir geri adım atma söz konusu olmayacaktır." şeklinde konuştu.

Paralel devlet yapılanmalarıyla mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, "Türkiye, adı ve amacı ne olursa olsun ülkesine ve milletine karşı ihanet içerisine giren her türlü paralel devlet yapılanmasıyla mücadele etme dirayetine sahiptir. Bu milletin ve devletin hoş görüsünü, sabrını istismar edenler hak ettikleri cevabı en kısa zamanda alacaklardır, almaya da başladılar." dedi.

“Kardeşliğimize kast edenlerle çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil”

Çözüm süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Şehirlerimizde, şehirlerimizin ilçe merkezlerinde, kırsalda nerede olursa olsun bu ülkenin her santimetrekaresinde devlet vardır. Devlet bu varlığını bütün imkânlarıyla seferber etmek suretiyle ortaya koyacaktır. Süreç şu anda başlamıştır. Bu süreç herhangi bir rehavete fırsat vermeden de devam edecektir. Bu ülkede milli birliğimize, kardeşliğimize kast edenlerle çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil. Olması gereken nedir? Milli birliktir ve kardeşliktir."

“Parlamento bence gerekli değerlendirmeleri yapmalı”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılmasıyla ilgili savcıları göreve çağırması hakkında sorulan bir soruyu cevaplayan Erdoğan, şunları söyledi: "Başbakanken karşı olduğum, şimdi Cumhurbaşkanı makamında bulunurken de aynı düşünceleri taşıdığım siyasi partilerin kapatılmamasıdır. Bir parti kapatılır yerine yenisi açılır. Burada tüzel kişiliklerden çok gerçek kişiler üzerinde durulması lazım. Gerçek kişilere yönelik olarak parlamento, bence gerekli değerlendirmeleri yapmalı. Bunları dokunulmazlık zırhından arındırmak suretiyle de 'terör örgütüyle iş mi tutuyorsun? Senin sırtını dayadığın yer terör örgütü mü?', ‘Biz sırtımızı şu veya bu terör örgüte dayıyoruz’ diyenlere bunun bedelini ödeteceksin. Yapılması gereken budur diye düşünüyorum."

“NATO'ya görevler düşebilir, bu konuda hazırlıklı olması talebimiz var”

Erdoğan, Çin ziyareti öncesi yaptığı açıklamalarda düzenlenecek olan NOTO toplantısıyla ilgili de konuşarak, NATO üyesi bir ülkenin saldırıya uğraması halinde NATO'nun kendisine her türlü desteği vereceğini belirtti. Erdoğan, "Şu anda saldırıya uğramış olan Türkiye, kendisini koruma, güvence altına alma haklarını şu anda kullanmaktadır. Bunu sonuna kadar da kullanacaktır. Burada uluslararası hukuktan kaynaklanan ne hakkımız varsa kullanıyoruz, kullanmaya da devam edeceğiz. Burada her an NATO'ya görevler düşebilir. Dolayısıyla NATO'nun da bu konuda hazırlıklı olması talebimiz var." dedi.

Çin ziyaretinde önemli başlık ‘balistik füze’ anlaşması

Çin ziyaretine ilişkin de konuşan Erdoğan, özellikle balistik füzeler konusunun tekrar ele alınacağını belirterek, "Balistik füzelerle ilgili olarak işin başında en uygun teklifi bize veren ülke Çin Halk Cumhuriyeti olmuştur. Daha sonra bazı gelişmeler oldu, bu gelişmeler sebebiyle bazı aksamalar söz yaşandı. Bu ziyarette, bu konuları tekrar ele alacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.