Erdoğan, Hırvatistan Başbakanı Oreskoviç ile görüştü

Erdoğan, Hırvatistan Başbakanı Oreskoviç ile görüştü

Çeşitli temaslarda bulunmak Hırvatistan'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Başbakanı Tihomir Oreskoviç ile görüştü.

Başkent Zagreb'in sembollerinden Aziz Marko Meydanı'ndaki Başbakanlık binasında gerçekleşen görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Oreskovic tarafından karşılandı.

Görüşme öncesinde Başbakanlık şeref defterini imzalayan Erdoğan,  yazdığı mesajda son olarak 2006 yılında ziyaret ettiği Hırvatistan'da bu kez Cumhurbaşkanı olarak bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, "Aradan geçen 10 yıl zarfında Hırvatistan'ın her alanda önemli başarılara imza attığını görüyor, bu süreçte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Yaptığı ziyarettin iki ülke arasındaki dostluğu güçlendirmeye yönelik olduğunu kaydeden Erdoğan, Hırvat halkına, barış, huzur ve istikrar temennisinde bulundu.

Başbakan Oreskovic ile yaptığı görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan Parlamentosu Başkanı Zeljko Reiner tarafından Dverce Sarayı'nda verilen öğle yemeğine katıldıktan sonra Hırvatistan Parlamento Başkanı Reiner ile baş başa bir görüşme de gerçekleştirdi. (İLKHA) 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler