Erdoğan: Kaşıkçı cinayetinde tutuklu olanların bazılarını götürmüş de olabilirler!

Erdoğan: Kaşıkçı cinayetinde tutuklu olanların bazılarını götürmüş de olabilirler!

​Cemal Kaşıkçı cinayetini Suudi'nin çözmek zorunda olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaşıkçı cinayetinde dahli olan ve şu an tutuklu bulunan bazı kişilerin de öldürülmüş olabileceğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ekranlarında “Cumhurbaşkanı Özel Yayını”na katılarak gündemdeki konuları değerlendirdi.

Vahdettin Köşkü’nde gerçekleştirilen ve TRT ekranlarında canlı olarak yayınlanan programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Serdar Karagöz ve Sermin Baysal Ata’nın sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta 31 Mart mahalli idareler seçimleri, kampanya süreci ve AK Parti’nin seçim manifestosu olmak üzere; 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeler, FETÖ ile mücadele, Cumhur İttifakı, Suriye’deki gelişmeler, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti, ekonomik göstergeler ve yeni askerlik yasası gibi pek çok konuda açıklamada bulundu.

PKK-YPG/PYD'nin Afrin'den çıkma kararı aldıklarını hatırlatan Erdoğan, "Eğer biz dik durmasaydık, orada biz o operasyonları sağlam yapmasaydık, o zaman bu terör örgütleri oradan Akdeniz'e ineceklerdi. Ayn El Arab'dan Kamışlı'ya kadar güvenli bölge olarak tanımlıyoruz. İdlib'de süreç kararlı şekilde devam ediyor. Sıkıntı Münbiç'te. Münbiç'te gerek Rusya gerekse biz devriye olayını çözüme kavuşturalım istiyoruz. Heyetimiz Rusya'ya gitmişti, döndü. Gerek heyetteki arkadaşlarla gerekse Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar'la görüşme yaptık. Görüşmelerde şu anda olumlu bir gelişmenin olduğunu öğrendik. Temenni ederim ki bu olumlu gelişmeyle buradaki örgütler, burayı biran önce terk ederler ve buranın kendi asli sahipleri gelip topraklarına yerleşirler. Türkiye'den 300 bin civarında Suriyeli topraklarına döndü. Buralar boşalınca buraların halkı da topraklarına dönecek. Biz şimdi atılacak adımla da bunun planlamasını yapacağız.”

Cemal Kaşıkçı cinayeti

Cemal Kaşıkçı cinayetini Suudi Arabistan'ın çözmek zorunda olduğunu söyledi. Erdoğan, Kaşıkçı cinayetinde sürecin geldiği noktaya ilişkin “Belki bu 22 kişinin içinden hayatta olmayanlar da olabilir, onu da söyleyeyim. Bazı duyumlarımız var, belki bazılarını götürmüş de olabilirler, trafik kazası kurbanları falan da olabilir." dedi.

"HDP eşittir PKK, eşittir YPG/PYD"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP, PKK ve YPG/PYD'nin aynı olduğunu vurgulayarak, “HDP eşittir PKK, eşittir YPG/PYD. Hiç sağa sola bunu saptırmanın anlamı yok. Gerçek ortada. Bunu zaten başlarındaki kişiler söylüyorlar" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni askerlik sistemine ilişkin, "Nihai noktayı buna henüz Savunma Bakanlığımız koymadı ama 3, 6, 9, 12 gibi bir düzenlemenin üzerinde duruluyor" açıklamasında bulundu.

Fethullah Gülen'in iadesi

Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, "FBI'ın çalışmalarının neticesinde buradan artık bir karar çıkması sağlanabilir. Bulundukları ülkelerde hükümeti düşürebilecek duruma gelmişler. Neyle? Para, para... Soros neyle anılıyor? Parasıyla anılıyor, adam parasıyla ülkelerde darbe yapıyor." ifadelerini kullandı.

FETÖ operasyonları

FETÖ'nün tamamen temizlenmediğini söyleyen Erdoğan, "Daha yapılacak çok operasyon var. Devletin içinde var, devletin çeşitli kurumlarında var, polisimizde, askerimizde, her yerde var. Onun için kolay değil. Bu adeta metastaz yapmış, bütün bünyeyi sarmış." diye belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.