Erdoğan: Kesin şüphelere rağmen seçim kararına şiddetle karşı çıkılması manidar

Erdoğan: Kesin şüphelere rağmen seçim kararına şiddetle karşı çıkılması manidar

İstanbul'daki esnaf ve sanatkârlarla iftar programında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kesinleşmiş olan vahim şüpheler varken, seçimin yenilenmesine böylesine şiddetli bir şekilde karşı çıkılmasını doğrusu manidar görüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen iftar programında İstanbul'daki esnaf ve sanatkârlarla bir araya geldi.

Programda yaptığı konuşmada YSK'nın İstanbul kararına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer 31 Mart'ta gerçekten hakkıyla seçimi kazanmışsanız, 23 Haziran'da yine kazanırsınız. Ortada yargı kararıyla da kesinleşmiş olan vahim şüpheler varken, seçimin yenilenmesine böylesine şiddetli bir şekilde karşı çıkılmasını doğrusu manidar görüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararı verdiğini anımsatarak, "Yüksek Seçim Kurulu'nun tespitlerine göre, İstanbul'daki 31 bin 186 sandığın 754'ünün başkanları açıkça kanuna aykırı şekilde atanmıştır. İşte hırsızlık burada, çalma burada. Sandık kurulu başkanları seçim sonucuna etki edebilecek yetki ve hareket imkânına sahip kişilerdir. Bu sandıklarda oy kullanan kişi sayısı 212 binin üzerindedir." değerlendirmesinde bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun gerekçeli kararına göre İstanbul genelinde 18 sandığın sayım-döküm cetvelinin bulunamadığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandık kurulu üyelerinin hiçbir tarafından imzalanmayan 90 sandığa ait sayım-döküm cetvelleriyle de seçimin güvenilirliğini tamamen yitirdiğini söyledi.

"Sandık kurulu üyeleriyle ve sandıklarla ilgili bu iki mesele birlikte değerlendirildiğinde birinde 212 bin, diğerinde 30 bin oy şüpheli hâle gelmektedir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul halkının bir yanda 212 bin, diğer yanda 30 bin oyuna halel gelmesine göz mü yummalıydık? Hadi diyelim ki bu durumun ortaya çıkmasında sandıklara yeteri kadar sahip çıkamadığımız için bizim eksiğimizin, hatamızın, yanlışımızın da bir nebze payı var. Peki, hırsızın hiç mi suçu yok, bir de buna bakalım. Milletin AK Parti'ye verdiği oyları gasp edenlerin hiç mi kabahati yok? Çünkü Yüksek Seçim Kurulu'na ve AK Parti'ye saldıranların hiçbirinin dönüp de sandıklardaki oyların şaibeli hâle gelmesine yol açanlara tek kelime ettiklerini duymadık." şeklinde konuştu.

"Seçimin yenilenmesine şiddetle karşı çıkılmasını manidar görüyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandığı sağlam gören herkesin bu karara saygı duyması gerektiğinin altın çizerek, "Eğer 31 Mart'ta gerçekten hakkıyla seçimi kazanmışsanız, 23 Haziran'da yine kazanırsınız. Ortada yargı kararıyla da kesinleşmiş olan vahim şüpheler varken, seçimin yenilenmesine böylesine şiddetli bir şekilde karşı çıkılmasını doğrusu manidar görüyoruz." dedi.

Siyasi hayatı boyunca en büyük hakem olarak daime milleti gördüğüne vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sandıktan kanuna ve hakkaniyete uygun bir seçimle, sayım-dökümle çıkacak kararın başımızın üstünde yeri vardır. Yeter ki alavere-dalavere yapmasınlar, çalmasınlar, hesabı-kitabı düzgün tutsunlar." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler