Erdoğan, konsolosluk çalışanlarını kabul etti

Erdoğan, konsolosluk çalışanlarını kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD elinde 101 gün rehin kalan Musul konsolosluğu çalışanlarını kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD elinde 101 gün rehin kalan Musul konsolosluğu çalışanlarını kabul etti.

Musul Başkonsolosluğu personeli ve ailelerini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Rabbime hamdolsun bayram denilecek bir sonla bu iş noktalanmış oldu. Bu ayrı bir mutluluktu. Özellikle bu bir özgürlüğe, hürriyete kavuşmaydı. Tarihe mal olacak bir imtihan sürecinden geçtik ve bu imtihan başarıyla neticelendi.

Umudumuzu hiç bir zaman yitirmedik, bu umudu koruduk. Bunu koruduğumuz için de başarısız olmayı aklımızın ucundan dahi geçirmedik."

"Konuştuklarımız, konuşacaklarımız bir de konuşamayacaklarımız var. Çünkü devlet yönetmek bakkal işletmeye benzemez. Buradaki bu hassasiyetleri korumak durumundasınız. Korumadığınız zaman bunun farklı faturaları gelir."

"Biz ecdadımızdan aldığımız o ahlak anlayışını, o medeniyet anlayışını, o oluşan kültürümüzü, bugün yaşamak, gelecekte de yaşatmak durumundayız. Şu anda yaptığımız da budur. Bakın ayrımcılığımız var mı? Yok. Arabı da geliyor, Kürdü de geliyor, Ezidisi de geliyor. Ne mezhep ayrımı, ne etnik unsur ayrımı. Hepsini biz şu anda bağrımıza bastık ve kucaklıyoruz"

"İçerde ve dışarda bazı siyasetçiler ve bazı medya kuruluşları, bilerek ya da durumun nezaketini bilmeden oldukça sorumsuz tavırlar sergilediler. Bu oyuna gelmedik. Personelimizin can güvenliğini düşünüp sükutu tercih ederken, konuşmak yerine iş yapmanın mücadelesini verirken durumun hassasiyetinden maalesef rant sağlama gayreti içinde olanlar da bu arada oldu. Onlar söyledikleri sözlerin, attıkları manşetlerin, yaptıkları yorumların personelimizin canına mal olabileceğini düşünmezken biz sabırlı davrandık."

"Tüm ailelere gösterdikleri bu vakur, sabırlı duruşları sebebiyle şahsım ve milletim adına şükranlarımı bildiriyorum. Tabii çok ayrı kaldınız. Diyorum ki bu ara şöyle 1 ay bir izin. Yasal olarak 1 ay izinli sayalım ve 1 ay izin kullanmak suretiyle sizler şöyle ailece bir arada olun."
"Büyük bir devlet olarak birtakım risklerle karşılaşmamız, birtakım imtihanlara maruz kalmamız son derece doğaldır. Şu anda 1 milyon 300 bin Suriyeli ve Iraklıyı topraklarımızda bir ensar anlayışıyla misafir ediyorsak bu, bu milletin büyüklüğünün ifadesidir."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler