Erdoğan: Lider takımını hallettik

Erdoğan: Lider takımını hallettik

Seçim mitingleri kapsamında Şanlıurfa’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’nin Kandil’de bulunan lider kadrosunu vurduklarını açıkladı.

Şanlıurfa'daki seçim mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK tarafından Kandil'e düzenlenen hava harekâtında PKK’nin lider takımını öldürdüklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk operasyonla Kandil'de 10 noktayı vurduk. İkincisinde Kandil'de toplantı halindeki lider kadrosunu hallettik. Sıra Urfa'nın yanındaki yerlere geldi. Amerika ile anlaşarak Münbiç'i güvenlik hale getiriyoruz. Münbiçli Arap kardeşlerim de topraklarına geri dönüyorlar, dönecekler. Şu anda Kandil'e giriyoruz. İlk operasyonumuzu 20 uçakla yaptık 10 önemli noktayı Kandil'de vurduk. İkincisinde yine bir operasyon… Kandil'de, toplantı halinde bunların lider takımını hallettik.'' dedi.

10 PKK’li öldürüldü

Bölgede devam eden operasyonlar ile ilgili olarak TSK’dan yapılan açıklamada ise Irak’ın Kandil bölgesine düzenlenen operasyonlarda 10 PKK’linin öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklamada, “20 Haziran 2018 tarihinde Irak kuzeyi Avaşin-Basyan ve Sinat Haftanin bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde; silah mevzii, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edilmiş, silahlı 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir.” denildi.

İLKHA

 




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler