Erdoğan: Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik yolda bıraktılar

Erdoğan: Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik yolda bıraktılar

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik ve onlar hep gölgelediler, lekelediler ve onlarla da yol yürüyemedik, onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Yola çıktık, milletvekili oldular ama trenden indiler." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Ordu Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

"Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler"

Siyasettin bir hasbiliği, hesabiliği bulunduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hasbilik işte ideal olanıdır, hesabilik menfaat çetelerinin hâkim olduğu yerdir. Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik ve onlar hep gölgelediler, hep lekelediler ve onlarla da yol yürüyemedik, onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Bunları sizler zaten gayet iyi biliyorsunuz, kimler olabileceğini biliyorsunuz. Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler. Onun için zaman zaman benim istediğim niye yok, benim istediğimi yapmıyorsunuz; ne olur bu tür şeyler olmasın, hasbi olalım, evvel Allah davayı iktidara taşıyalım, nefsimizi. Eğer nefsimizi iktidara taşıma mücadelesi verirsek, yaya kalırız. Onun için, nefsi ne kadar ayaklarımızın altına alırsak hedefe o kadar çabuk ulaşırız." dedi.

Afrin Harekâtı’nın birinci yıl dönümü olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, programdan önce önce Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla Afrin Harekâtı’nın birinci yıl dönümü dolayısıyla bir bağlantı kurduğunu, harekâta katılan general, subay, astsubay ve uzman çavuşlara seslendiğini belirtti.

Erdoğan, "Biz onlarla Afrin’de bütün terör örgütlerini gömdük, tünellere gömdük, aynı şekilde Cerablus’ta gömdük, El Bab’da gömdük, Cudi’de gömdük, Gabar’da gömdük, Tendürek’te gömdük ve bugünlere geldik." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi genel başkanının "yıkacağız, kapatacağız, atacağız, satacağız" dediğini anımsatarak, "Çünkü bunların dünyası yasaklar ve yıkmak üzerine kurulu, ne eser inşa etmek, ne gönül inşa etmek diye bir gayeleri, bir gayretleri var. Biz yatırımlarımızla konuşuyoruz, onlar iftiralarıyla konuşuyor. Ziya paşa ne diyor; ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’, olay bu. İşte biz eserlerimizle milletimizin karşısındayız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmanın, 2053 ve 2071 vizyonlarına sahip kılmanın çabası içinde olduklarını aktaran Erdoğan, bazılarınınsa yeniden tek parti devrine, koalisyon yıllarına dönmenin özlemiyle yanıp tutuştuğunu vurguladı. Erdoğan, 81 ildeki vatandaşların tamamının da tüm bunları gördüğünü, değerlendirdiğini, kararını verdiğini söyledi.

"AK Parti'nin eksikleri hataları yok mu? Elbette var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti'nin eksikleri hataları yok mu? Elbette var. Ama bizim diğerlerinden farkımız bunların muhasebesini her kademedeki bütün eksiklerimizi arıyoruz, tarıyoruz ve bunları gidermenin gayretine giriyoruz. Hemen tedbirlerimizi alıyoruz. Bugüne kadar biz milletimizle hiçbir zaman inatlaşmadık, millete rağmen hiçbir işe kalkışmadık. Çünkü AK Parti, milletin partisidir. Siz isteyeceksiniz, emredeceksiniz, talep edeceksiniz biz yapacağız. Siz istikamet göstereceksiniz, hedef tayin edeceksiniz biz yürüyeceğiz. Siz mücadelemize destek vereceksiniz, biz gerekirse canımız pahasına yolumuza devam edeceğiz. Bu yolda önümüze ister vesayet güçleri, ister darbeciler, ister çapulcular, ister dünyanın en büyük güçleri çıksın yeter ki milletimiz bizimle birlikte olsun, Allah'ın izniyle hepsini tepeler geçeriz."

AK Parti’nin milletin partisi olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu milletin tarihini bilmeyenler, bu milletin geçmişini ve gücünü bilmeyenler, teneke tıngırtısıyla bizi yıldıracaklarını, terörist artıklarıyla teslim alacaklarını sanıyorlar. Onlara yanıldıklarını defalarca gösterdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her seçimde AK Parti olarak milletin karşısına en güzel kadrolarla çıkmaya çalıştıklarına işaret ederek, Ordu’nun 17 ilçesinde seçime girecek AK Parti adayları ile İkizce ve Çamaş ilçelerinde Cumhur İttifakı kapsamında desteklenecek MHP adaylarını tanıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayının da AK Parti’nin kurucularından eski bürokrat, milletvekili ve bakan Hilmi Güler olduğunu belirterek, "Hilmi Bey, bütün deneyimlerini, tecrübelerini inşallah Ordu’ya aktaracak ve Ordu’muz da inanıyorum ki gerek devlet adamlığı olarak, gerek özel sektör, bunun yanında devlet tecrübesiyle Ordu’ya çok daha büyük hizmetleri inşallah getirecektir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra AK Parti Ordu İl Teşkilatı’nın bir otelde düzenlediği akşam yemeğine katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler