Erdoğan: O fetihleri biz göremeyeceğiz

Erdoğan: O fetihleri biz göremeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah'ın izniyle çok daha farklı bir şekilde 2023’e, 2053’e ve 2071’e yürüyeceğiz. O fetihleri biz göremeyeceğiz ama siz göreceksiniz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferinin 947’nci yıldönümü münasebetiyle Bitlis’in Ahlat ilçesine geldi. Helikopterle Ahlat ilçesine gelen Erdoğan, Selçuklu Meydan Mezarlığını ziyaret ederek Fatiha okudu ve hatıra fotoğrafını çekti. Mezarlık çıkışı kendisini bekleyen vatandaşları otobüsün üzerine çıkarak selamladı.

Burada konuşan Erdoğan, “Bugün bizler için çok anlamlı bir gün. Bugün Malazgirt Zaferinin 947’nci yıl dönümünü kutluyoruz. Bu zafer anlamlıdır. Malazgirt’e, Ahlat’tan yürüdü Sultan Alparslan. Otağını burada kurdu. Burada otağını kurduktan sonra Malazgirt’e yürüdü. Bakan arkadaşlarımızla birlikte buradayız. Buradan da Malazgirt’te geçeceğiz. Benim sizden özellikle bir ricam var. Her şeyden önce biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bizi bölemeyecekler. Bizi parçalamayacaklar. Bizler bir oldukça, iri oldukça, diri oldukça, Allah’ın izniyle çok daha farklı bir şekilde inşallah 2023’e, 2053’e ve 2071’e yürüyeceğiz. O fetihleri biz göremeyeceğiz ama siz göreceksiniz. Yavrularımız görecek inşallah.”

Gelecek nesillere bambaşka bir Türkiye bırakacaklarını vurgulayan Erdoğan, “Onlara biz başka bir Türkiye’yi inşa edeceğiz inşallah. Onun için birbirinizi Allah için sevin. Sakın ha birbirinize karşı kin tutmayın. Biliyorsunuz hüküm çok açık ve net ortada. O da şu: Hepiniz toptan sımsıkı Allah’ın ipine sarılın, ayrılığa düşmeyin.” dedi.

Selamlamanın ardın Erdoğan ve beraberindeki bakanlarla birlikte, helikopterle Muş’un Malazgirt ilçesine hareket etti.

Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret ve Sanayi Bakanı Mustafa Varnak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Milli Savuna Bakanı Hulusi Akar, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve çok sayıda devlet erkânı eşlik etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.