Erdoğan: Seçilirsem Başbakanlık yetkisini almam

Erdoğan: Seçilirsem Başbakanlık yetkisini almam

Erdoğan: Seçilirsem Başbakanlık yetkisini almam

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12. mitingi için gittiği Ordu'da gündeme ilişkin medya kuruluşlarının temsilcilerine önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, nasıl bir cumhurbaşkanı olmak istediğini de açıkladı. “Ben onca yıl başbakanlık yaptım” diyen Erdoğan, Cumhurbaşkanı olması halinde Başbakanın yetkilerinin elinden almasının söz konusu olmadığını vurguladı.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

“Batı basını 'Erdoğan fiili başkanlık sistemini getirmiş olacak' yorumları yapıyor. Beni Batı değil, anayasa ilgilendirir. Ben ülkeme hizmet edeceksem, teamüllerin değil, anayasanın belirlediği kurallara göre davranırım. Ben bürokrasinin değil, siyasetin içinden geliyorum. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı olarak farkımı koymalıyım”

“Seçilmiş bir cumhurbaşkanı, seçilmiş bir başbakan, seçilmiş bakanlar, hükümet... Hep birlikte Türkiye'yi uçururuz. Cumhurbaşkanının yürütmenin başı olması, her hafta Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceği anlamına gelmez. Herhalde Başbakanın yerine oturacak halimiz yok. Zaman zaman oturur, konuşuruz. Öyle götürürüz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler