Erdoğan: Seçim 1 Kasım'da

Erdoğan: Seçim 1 Kasım'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamalarda seçimin 1 Kasım’da yapılacağını söyledi.

Cuma namazı sonrası gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin 1 Kasım'da yapılacağı işareti vererek, “1 Kasım’da inşallah Türkiye tekrar seçimi yaşayacaktır. 45 günün sonunda da tekrar Meclis Başkanımla bir görüşme daha yapacağım ve bu görüşmeyi yaptıktan sonra da hayırlısıyla ülkemizi bir erken seçime götüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Gelinen noktada zaman kaybetmenin peşinde olmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’na hitaben, “O zat Beştepe'yi tanımıyorum, gitmem diyordu. Beştepe'yi tanımayanı Beştepe'ye niye çağırayım? Zaman kaybetmeye gerek var mı? Cumhurbaşkanı seçime götürebilir mi? Götürebilir.” dedi.

Pazartesi günü 45 günlük sürenin son bulacağını ve 45 günün sonunda da Meclis Başkanı ile tekrar görüşme yapacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulacak olan seçim hükümeti hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim hükümetini parlamento içinden, gerekirse parlamento dışından da almak suretiyle kabineyi oluşturur ve seçime gideriz. Seçim güvenliği konusunda da tedbirler alınıyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler