'Erdoğan, sınır ötesi harekat başlatıyor!'

'Erdoğan, sınır ötesi harekat başlatıyor!'

Başbakan Erdoğan'ın, gelecek ay başta Münih ve Berlin olmak üzere, yurt dışında dev mitinglere imza atacak olması, Avrupa'da gündem oldu... AB basını, 'Erdoğan, sınır ötesi harekat başlatıyor' diye yazdı...

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gelecek ay, Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda'ya yapacağı ziyaretler ve gerçekleştireceği dev mitingler, AB basınının da gündemi oldu... Dünyada hiçbir liderin böyle bir gücünün olmadığına dikkat çekilirken, Başbakan Erdoğan'ın başta Ortadoğu ve Afrika ülkeleri olmak üzere Avrupa'da da büyük bir kitlesinin olduğu ifade edildi. 11 yılda Türkiye'nin çok güçlü bir ülke haline geldiğini yazan BİLD, Le Monde, El Pais gibi gazeteler, Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aday olması halinde tartışmasız en favori ismin Başbakan Erdoğan olacağı konusunda birleşti. Başta Almanya olmak üzere Fransa ve Belçika, Erdoğan'ın meydan mitinglerine karşı çıkması üzerine, AK Parti farklı bir çalışmanın startını verdi. Başbakan Erdoğan'ın, gittiği kentlerde gurbetçilere dev spor salonlarından hitap edeceği ifade edildi.

OY ORANI YÜZDE 75

Alman basını, "Erdoğan, sınır ötesi harekat başlatıyor" diye yazdı. AK Parti'nin, yurt dışında son derece güçlü olan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'ni de (UETD) devreye soktuğu iddia edildi. Alman, Fransız ve Belçikalı yetkililerin, meydan mitinglerine güvenlik zafiyeti nedeniyle izin vermediklerine dikkat çekildi. Araştırma şirketleri yöneticileri, Türkiye dışında 2.7 milyon gurbetçi seçmenin olduğu ve bunun yüzde 75'inin Cumhurbaşkanlığı için tercihlerinin Başbakan Tayyip Erdoğan olacağı görüşünde.

Takvim

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.