Erdoğan: Trump, kimin arazisini israile veriyorsun

Erdoğan: Trump, kimin arazisini israile veriyorsun

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın "Golan Tepeleri" kararına tepki göstererek, "Trump, kimin arazisini İsrail'e veriyorsun, BM kararına göre orası Suriye toprağı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen Trabzonlular Gecesi programında açıklamalarda bulundu. Emperyalist ABD Başkanı Trump'ın "Golan Tepeleri" kararına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Biletlerin kararını hatırlatarak, "Trump, kimin arazisini israile veriyorsun!" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Kimin arazisini kalkıp bir imzayla Netenyahuya, israile veriyorsun. (Golan Tepeleri) AB bunu kabul etmiyor, İslam İşbirliği Teşkilatı olarak bizler etmiyoruz, Rusya kabul etmiyor, Çin kabul etmiyor, BM Güvenlik Konseyi'nden böyle bir şey çıkarman mümkün değil. Ali kıran başkesen... Var mı böyle bir şey? Biz hangi dünyada yaşıyoruz?"

"Ayasofya'yı tekrar aslında rücu ettiririz"

Seçimlerden sonra Ayasofya'yı tekrar aslına rücu ettirebileceklerini söyleyen Erdoğan, "Ayasofya'yı müze olmaktan çıkarıp Ayasofya'yı cami ismiyle müsemma hale getiririz." dedi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.