Erdoğan: Türkiye'yi eski günlere döndürme çabaları beyhudedir

Erdoğan: Türkiye'yi eski günlere döndürme çabaları beyhudedir

Millet Bahçeleri'nin açılışı programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi eski günlere döndürme çabalarının beyhude olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Millet Bahçeleri'nin açılış programında konuştu.

Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı Millet Bahçeleri'nin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılmayla gerçekleşti. Erdoğan millet bahçelerinin büyüklüğünün 1.5 milyon metrekare olduğu bilgisini verdi.

Konuşmasında Mustafa Kemal'e hakaret ve büstüne saldırı olaylarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu oyuna gelmeyeceğiz. Ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ne de kıyafetinden dolayı vatandaşımıza hakaret edilmesine izin vermeyiz. Türkiye'de kimse eleştirilemez değildir. Kırmızı çizgimiz terör, kişisel hakların ihlali ve iftiradır. Birilerinin Türkiye'yi eski, kara günlerine döndürme çabaları beyhudedir. Bu oyuna gelmeyeceğiz." dedi.

Suni tartışmalarla ülkenin kamplaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütlerini ve darbelerle ülkemizi bölemeyenler, suni tartışmalar ile ülkemizi kamplaştırmak yoluna gitmişlerdir. Bakınız, açık ve net söylüyorum. Biz tek parti döneminden beri milleti aşağılayan, küçük gören azgın azınlığın oyunuyla sarsılacak değiliz. CHP'nin bu oyuna gelmedik, gelmeyiz. Ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ne de kıyafetinden dolayı vatandaşımıza hakaret edilmesine izin vermeyiz. Türkiye'de kimse eleştirilemez değildir. Kırmızı çizgimiz terör, kişisel hakların ihlali ve iftiradır." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, "Birilerinin Türkiye'yi eski, kara günlerine döndürme çabaları beyhudedir. Bu oyuna gelmeyeceğiz. 31 Mart milletin hakemliğine gidilecek gündür. Demokratik haklarımızı kullanırken en büyük cevabı vermeye hazır mıyız? Ağızlarını her açtıklarında Atatürk istismarı yapanları ama onun emanetlerini bir milim ilerletmeyenleri bir kez daha milletimizin terazisine çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.