Erdoğan: Ulusal Raylı Sistem Araştırma ve Test Merkezi kurulacak

Erdoğan: Ulusal Raylı Sistem Araştırma ve Test Merkezi kurulacak

Eskişehir'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusal Raylı Sistem Araştırma ve Test Merkezi'nin temelinin bu yaz atılacağını ve önümüzdeki yıl bitmeden açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Eskişehir mitingine katıldı.

Anadolu Üniversitesi bünyesinde kuracakları Ulusal Raylı Sistem Araştırma ve Test Merkezi'nin temelinin bu yaz atılacağını ve önümüzdeki yıl bitmeden açılışını gerçekleştireceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu merkezle birlikte; hızlı tren, konvansiyonel tren ve metro vagonlarının testlerinin artık yurt dışında yapılmayacağını, merkezin Türkiye'ye yıllık 1,5 milyar lira civarında bir katkı sağlayacağını kaydetti.

Türkiye'nin ilk 2 bin beygir gücündeki helikopter motorunun TUSAŞ'a teslim edildiğini ve bu motorlardan 236 adet üretilerek yerli helikopterlerde kullanılacağını da aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde Eskişehir'i yeni yatırımlarla geliştirmeye devam edeceklerini açıkladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler