Erdoğan: Üniversiteye giriş sınavlarında değişiklik olacak

Erdoğan: Üniversiteye giriş sınavlarında değişiklik olacak

​Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversiteye giriş sınavlarıyla ilgili çalışma yapıldığını söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri sonrası konakladığı otele gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TEOG'un ardından üniversiteye giriş sınavında da değişiklik olacağının sinyallerini verdi.

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) gündeminde Irak Kürdistanı'na yönelik yaptırımların olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararlılıklarını ortaya koyacaklarını yapılacak olan yaptırımların sıradan olmayacağını söyledi.  

Erdoğan, "Bunları MGK toplantısından önce açıklama durumuna girersek bu ciddi bir yanlış olur çünkü MGK toplantısında malum gerek hükümetin gerek silahlı kuvvetlerimizin temsilcileri var. Hepsi orada bu konuyla ilgili düşüncelerini açıklayacaklar. Bunun neticesinde de MGK olarak hükümete, biz kararımızı teklif edeceğiz. Daha sonra da Bakanlar Kurulunda bu görüşmeler yapılmak suretiyle, Bakanlar Kurulu da şüphesiz ki hem bunu değerlendirecek hem de kendi kanaatleriyle ne gibi yaptırımlar yapabiliriz veya yaparız ama bunlar tabii sıradan olmayacak. Biz bu kararlılığımızı ortaya koyacağız çünkü biz Kuzey Irak yerel yönetimini bugüne kadar hiç yalnız bırakmadık. Her zaman yanında olduk, her türlü desteği verdik. Bu kadar desteği veren, kendilerini sıradan değil candan sayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni adeta yok farz etmek olarak görüyoruz bu yaklaşımı. Bundan dolayı da biz son, nihai bu konudaki düşüncelerimizi Bakanlar Kurulu kararıyla, Milli Güvenlik Kurulu kararıyla açıklayacağız. Bunu görmelerinde fayda var diye düşünüyorum." dedi.

YGS ve LYS de değişiyor

Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının kaldırılmasıyla ilgili sorulan bir soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle cevap verdi:

"Bu konuyla ilgili olarak bir defa çocuklarımızı bindirilmiş kıtalar olarak görmek istemiyoruz. Bu imtihan kıskacı altında çocuklarımızın bitmesini, tükenmesini görmek istemiyoruz. Hazırlıklarımız var, bu hazırlıkların hepsini hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla zaten açıklayacaktır ama artık aileler, çocuklar rahat etsin, sadece kendi derslerine odaklansınlar. Gerek ortaöğretimde gerek lisede artık canla başla kendi performanslarını ortaya koyacaklar. Ona yoğunlaşarak üniversiteye de gidecekler."

Üniversite sınavlarında bir değişiklik olup olmayacağı ile ilgili sorulan soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite sınavlarında da değişiklik olacağını onunla ilgili çalışmaların yapıldığını belirtti. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler