Erdoğan ve Barzani imzaları attı

Erdoğan ve Barzani imzaları attı

Reuters haber Ajansı, Başbakan Erdoğan ve IKBY Başbakanı Barzani'nin üç saatlik görüşme sonrası anlaşma imzaladığını duyurdu

Türkiye ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin, bölgede çıkarılan gaz ve petrolün Türkiye üzerinden uluslararası pazarlara sevk edilmesi konusunda anlaşma imzaladığı bildirildi.

Reuters Haber Ajansı'nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın  IKBY Başbakanı Barzani ile Çarşamba günü gerçekleştirdiği üç saatlik görüşme sonrası imzalar atıldı.

Radikal Gazetesi de bugünkü sayısında Başbakan Erdoğan ile IKBY Başbakanı Barzani arasında yapılan 3 saatlik görüşmede 6 adet anlaşma imzalandığını yazdı.

Gazetenin haberine göre resmi olarak açıklanmasa da, enerji işbirliğine ilişkin hazırlanan anlaşmalar imzalandı. Buna karşılık Irak merkezi yönetimi ile ABD’nin tepkisi nedeniyle anlaşmaların imzalandığı açıklanmadı. Önümüzdeki dönemde hem Barzani’nin hem de Başbakan Erdoğan’ın Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile yapması planlanan görüşmelerde, bu anlaşmalar konusunda onay alınmasına çalışılacağı ifade ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.