Erdoğan ve Obama’dan ortak basın toplantısı

Erdoğan ve Obama’dan ortak basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için geldiği Çin'in Hangcou kentinde ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. Görüşme sonrası Erdoğan ve Obama gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası ABD Başkanı Obama ile telefonla görüştüğünü hatırlattıktan sonra, "Tüm terör olaylarına karşı ortak tavır almamız gerekir. Bunların karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir. Tüm terör örgütlerine karşı aynı tavrı takınmak durumundayız." dedi.

Türkiye ile ABD'nin çok uzun süreli stratejik ortaklığının, Obama ile model ortaklığa dönüştüğünü belirten Erdoğan, bu model ortaklığın devam ettiğini, iki ülke arasındaki ilişkinin özel olduğunu ve güçlenerek devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle bölgemizdeki terör eylemleriyle bu darbe girişiminin arka arkaya gelmesi tabii ki çok çok manidardır ve dünyadaki tüm terör olaylarına karşı bir NATO ülkesi olarak her ikimizin de ortak tavır almamız gerekir. Bunların karşısında bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Tüm terör örgütlerine karşı aynı tavrı takınmak durumundayız çünkü terörizmin her türlüsü kötüdür, teröristin her türü kötüdür. İyi terörist, kötü terörist olamaz. Hepsi bunların kötüdür, hepsi lanetlidir, bunlara karşı takınmamız gereken tavır da bellidir." dedi.

Türkiye'nin, Suriye ve Irak'ta DAEŞ, PKK, YPG, PYD’ye karşı sürdürdüğü mücadelenin kararlı bir şekilde devam ettiğine dikkat çeken Erdoğan, "Temennimiz odur ki güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın. Böyle bir terör koridorunun oluşmaması için de koalisyon güçleriyle birlikte Türkiye bir dayanışma içerisinde bu mücadeleyi vermektedir. Bu mücadeleden de başarılı bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ ile ilgili soruşturmaların hukuk çerçevesinde sürdüğünü vurgulayan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu terör, darbe girişimi öncesi bu teröriste karşı hazırlanan dosyalar gönderilmiştir. 15 Temmuz'dan sonraki hazırlanmakta olan dosyalar da yine Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen heyete daha sonra teslim edilecektir. Onların da çalışmaları şu anda devam etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nden şu anda bir heyet gelmiştir. Şimdi de bizden yine Adalet Bakanlığından bir heyet aynı şekilde Amerika Birleşik Devletleri'ne hatta Adalet Bakanı'mız ve İçişleri Bakanı'mız birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecekler orada bu çalışmayı birlikte yapacaklardır."  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.