Erdoğan'dan İnce'ye: Sen kimsin ki ABD sana böyle bir bilgiyi verecek?

Erdoğan'dan İnce'ye: Sen kimsin ki ABD sana böyle bir bilgiyi verecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce'nin Gülen'in iadesine ilişkin iddialarıyla ilgili olarak "Yalan söylüyor, yok böyle bir şey. Sen kimsin ki ABD'nin yetkili mercileri sana böyle bir bilgiyi verecek?" dedi.

AK Parti Balıkesir mitinginde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi bugüne getirene kadar vesayet odaklarından terör örgütlerine, darbecilerden uluslararası güçlere kadar çok farklı kesimlerin saldırılarına maruz kaldıklarını belirterek, “Ülkemizde demokrasinin standartlarını yükseltirken de ülkemizi 3,5 kat büyütürken de sadece milletimizin gözüne baktık. İcazeti de, iradeyi de, tasdiki de asla başka yerde aramadık. Kimseyi yerinden etmek için değil, milletimize hizmet etmek için vazifeye talip olduk” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Balıkesir mitingine katıldı. Balıkesir Stadyumunda gerçekleşen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Milletin, geçmişinde bu topraklarda hep güzel başlangıçlar yaptığını ve 24 Haziran’da da yeni yönetim sistemiyle yine güzel bir başlangıç yapmaya hazırlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesirlileri, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisini, milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’yi desteklemelerini istedi.

Balıkesir’e yapılan yatırımlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Son 16 yılda Balıkesir’e 25 milyar liralık yatırım yapıldığını hatırlatarak eğitimde 3 bin 250 yeni derslik, 4 bin 476 yatak kapasiteli yükseköğrenim yurdu yapıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıkta şehir hastanesi konforunda bin yataklı devlet hastanesinin yanı sıra ve 24’ü hastane olmak üzere, toplam 57 adet sağlık tesisinin şehre kazandırıldığını aktardı.

Balıkesir’de TOKİ vasıtasıyla 7 bin 330 konut yapıldığını 76 km olan bölünmüş yol uzunluğuna 16 yılda 513 km daha eklediğini, Balıkesir’in de güzergâhı içinde olduğu 15 ayrı yol projesinin yapımının devam ettiğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, sulama, tarım ve hayvancılık alanlarında şehre yapılan diğer hizmet ve yatırımlardan da örnekler verdi.

“Rekabetin millete ve memlekete daha çok hizmet vermek için yapılması gerek”

Siyasette rekabetin güzel olduğunu; ancak bu rekabetin millete ve memlekete daha çok hizmet vermek için yapılması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin, 1994 yılındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden beri şahsını ne söylediğini, ne yaptığını, nelerle ve kimlerle mücadele ettiğini iyi bildiğini söyledi.

Türkiye’yi bugüne getirene kadar, vesayet odaklarından terör örgütlerine, darbecilerden uluslararası güçlere kadar çok farklı kesimlerin saldırılarına maruz kaldıklarını; ancak bugüne kadar hiçbirine eyvallah demediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları ekledi: “Önce Allah’ımıza güvenerek, ardından milletimizle el ele, gönül gönüle vererek, hepsinin de üstesinden geldik. Ülkemizde demokrasinin standartlarını yükseltirken de, ülkemizi 3,5 kat büyütürken de sadece ve sadece milletimizin gözüne baktık. İcazeti de, iradeyi de, tasdiki de asla başka yerde aramadık. Kimseyi yerinden etmek için değil, milletimize hizmet etmek için vazifeye talip olduk.”

“24 Haziran eski devir siyasetinin tarihe karıştığı gün olacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanı olarak ülkeyi yönetmeye talip olan hiç kimse, öyle boş atıp dolu tutma hesabıyla milletimizin karşısına çıkamayacak. Çünkü artık yüzde 15’le, yüzde 20’yle ülkeyi yönetme imkânı tamamen ortadan kalkıyor. Halkın en az yüzde 50’sinin desteğini almak da öyle kolay olmayacak. 24 Haziran, eski yönetim sistemiyle birlikte, eski devir siyasetinin ve siyasetçilerinin de tarihe karıştığı gün olacaktır. Yeni dönemde, bozgunculara, terörist sevicilere, ülkesini dışarıda kötüleyenlere, sadece takoz olmayı siyaset sananlara yer yok. Artık dönem, millete söyleyecek sözü olanın, sunacak projesi olanın dönemidir. Artık dönem, milletin değerleriyle, tarihiyle, kültürüyle, beklentileriyle dalga geçenlerin değil, bunlara saygı duyanların dönemidir. Artık dönem, millete hizmet edebilecek siyasetçilerin, kadroların dönemidir.”

“Darbeciler millî iradeyi çiğneyip geçtiler”

27 Mayıs tarihinin Türkiye demokrasisinin kara günlerinden biri olduğunu 58 yıl önce bugün, milletin oylarıyla işbaşına gelen bir hükûmetin, darbeyle devrildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbeciler sadece millî iradeyi çiğneyip geçmekle kalmadılar, tarihimizin en utanç verici cinayetine de imza attılar. Türkiye’nin Başbakanı, tamamı uydurma, tamamı deli saçması iddialarla idam sehpasına çıkartıldı.” değerlendirmesinde bulundu.

“Menderes’i asanlar, ilmiği sadece onun boynuna değil, tüm milletimizin iradesine de geçirdiler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Adnan Mendes ile birlikte idam edilen Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’yu rahmetle yâd ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehit Başbakan Menderes ve arkadaşlarının aziz hatıraları, demokrasimize niçin daha çok sahip çıkmamız gerektiğinin cevapları olarak milletimizin vicdanında ve kalbinde yaşamayı sürdürecektir.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’de darbeler asla rastgele yapılmaz. Hepsinin bir sebebi vardır; hatta hepsinin sebebi aynıdır. Türkiye ne zaman demokraside ve ekonomide atağa kalksa, hemen önce zemini hazırlanıyor, ardından bir darbeyle, muhtırayla önü kesiliyor. Menderes’in idamının ardından 1970’de bunu yaşadık, 1980’de bunu yaşadık, 1997’de bunu yaşadık. AK Parti döneminde de, 27 Nisan 2007’de e-muhtırayla başlayan, 17-25 Aralık’ta emniyet-yargı darbe girişimiyle süren ve 15 Temmuz’da darbe girişimiyle kanlı bir şekilde zirveye ulaşan benzer sıkıntılara maruz kaldık.”

İçeriden yıkamadıkları Türkiye’yi dışarıdan kuşatma çabalarını da, aynı projenin bir parçası olarak gördüğünü sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim dönemimizde, geçmişten farklı olarak, teşebbüse geçtiler ve neticeye ulaşmadılar. Milletimizle birlikte, sizlerle birlikte, bu teşebbüslerin hepsini de bozguna uğrattık.” diye ekledi.

“Türkiye’yi her alanda muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıyacağız”

Bu sistemin sürekli darbe, muhtıra, vesayet ürettiği ve değiştirilmesi, bunun da yerli ve millî bir anlayışla gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sistemin değiştirilmesi meselesinin, birileri şahsileştirmeye çalışsa da, Türkiye’nin birliği, beraberliği ve geleceği meselesi olduğunu söyledi.

Yeni yönetim sistemini milletin şahlanışını kolaylaştıracak en önemli imkân olarak gördüklerini, yeni yönetim sisteminin imkânlarını en iyi şekilde kullanarak, Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak istediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesirlilerden 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığında ve milletvekilliği seçimlerinde destek istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar attıkları adımlarla siyaseti normalleştirmeyi, milletin arasındaki kardeşliği yüceltmeyi, Türkiye’yi her alanda muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşımayı hedeflediklerini belirtti ve “Yeni dönemde de aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz” diye ekledi.

"Hayatı yalan üzerine kurulu"

"Türkiye'yi yönetmeye talipler ama internetten buldukları yalanlarla, iftiralarla dolu haberler üzerinden seçim kampanyası yürütüyorlar. Ve bizim FETÖ ile ilgili Amerika'ya verdiğimiz 85 koli ile ilgili 'gazete küpürleri' diyor. Zavallı." diyen Erdoğan, Adalet Bakanlığı'nın bütün resmi tutanaklarının o kolilerin içinde olduğunu vurguladı.

Erdoğan, bu resmi tutanakların yanında gazete küpürlerinin de bulunduğunu belirterek, "Adamların hayatı yalan üzerine kurulu." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu görüşlerini paylaştı: "Bir yanda genel başkanlık koltuğunda oturan aslı, diğer yanda sahaya sürdükleri karikatürü gece gündüz aynı yalanları tekrarlayıp duruyorlar. İnşallah yeni dönemin ülkemize en büyük kazanımlarından biri de işte bu köhne siyaset anlayışını kökünden kazıyıp atmak olacak. Yarın akşam inşallah Show Tv'de genişçe bazı şeyleri belgeleriyle de açıklayacağım. Cumhurbaşkanı olarak ülkeyi yönetmeye talip olan hiç kimse öyle boş atıp, dolu tutma hesabıyla milletimizin karşısına çıkamaz. Çünkü artık yüzde 15'le, yüzde 20 ile ülkeyi yönetme imkânı tamamen ortadan kalkıyor. Halkın en az yüzde 50'sinin desteğini almak öyle kolay olmayacak. 24 Haziran eski yönetim sistemiyle birlikte eski devir siyasetinin ve siyasetçilerinin de tarihe karıştığı gün olacaktır."

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.