Erdoğan'dan NATO'ya Suriye çağrısı

Erdoğan'dan NATO'ya Suriye çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO'ya Suriye çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu'da partisinin 6'ncı olağan il kongresinde yaptığı konuşmada, "Ey NATO neredesin? Bu kadar mücadele veriyoruz. Türkiye NATO'nun üyesi değil mi? Neredesin? Hadi bakalım Suriye'ye gel. Niye gelmiyorsun?" diye sordu.

Erdoğan, NATO'ya yönelik sert eleştirilerde bulunduğu konuşmasında "Suriye'de NATO üyesi olan ülkeler aslında kudretleri yetse kalkacaklar açık ve net karşımıza dikilecekler. Fakat Türkiye'nin dik durduğunu görünce buna cüret edemiyorlar." dedi.

Erdoğan, "Suriye ve Irak sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturmak isteyenler yüzlerindeki maskeleri indirip niyetlerini ifşa ettiler. Kimsenin ummadığı operasyonları başlattık. Müttefikimiz dediğimiz güçlere bakışı, sahadaki eylemlere göre yeniden belirledik. NATO'nun üyesiyiz. Yeri geldi Afganistan'da olduk, Somali'de olduk, şu anda Suriye'de bu olaylar yaşanırken, ey NATO sen ne zaman olacak da gelip bizim yanımızda yer alacaksın? 911 kilometre burada bizim sınırımız var, sürekli terör örgütleri bizi taciz ediyor, Suriye rejimi aynı şekilde bu yollara başvuruyor. Peki sen ne zaman ortaya çıkacaksın? Şu ana kadar hala olumlu bir ses, söz yok." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre öncesinde ise halka hitap etti. Erdoğan ''Şu anda Afrin'de Mehmet'imiz adeta bir savaş icra ediyor, azimle kararlılıkla hedefe doğru ilerliyor. Şu an itibarıyla 3300 teröristi etkisiz hale getirmişler.'' şeklinde konuştu. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.