Erdoğan’ın Mersin mitingine 172 bin TL harcandı iddiası

Erdoğan’ın Mersin mitingine 172 bin TL harcandı iddiası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Haziran seçimlerinden önce Mersin’de düzenlediği mitinginin 172 bin TL’ye mal olduğu iddia edildi.

Cumhurbaşkanı’nın 3 Haziran’da Mersin’de yaptığı mitingin masrafları hakkında Valilikten kendisine gönderilen listeyi basınla paylaşan CHP’li Vekil Aytuğ Atıcı, mitingde KDV dâhil yaklaşık 200 bin TL harcandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için düzenlenen mitingde yapılan harcamanın kabul edilemez olduğunu belirten Atıcı, “Mersin Valiliği’nin resmi yazısı ile Cumhurbaşkanı’nın bir mitingin en az maliyetinin 172 bin 714 TL artı KDV yaklaşık 200 bin TL olduğu resmiyet kazanmıştır. Çünkü bu harcamalarda bir hafta boyunca tüm Mersin’de, billboardlarda ve diğer ışıklı ışıksız reklam pano kiralarının bulunmadığı anlaşılmıştır. Bu rakamlara çevre il ve ilçelerden yapılan insan taşımaları, kumanyalar, televizyon ve radyo reklamları gibi diğer masraflar dâhil değildir. Cumhurbaşkanı’nın kendi bütçesi dışında Mersin Valiliği bütçesinden yaklaşık 200 bin TL harcamış olması kabul edilemez.” dedi.

Atıcı, Cumhurbaşkanı’nın Mersin mitingi için yapılan harcamaların, Türkiye’deki diğer illerdeki mitinglerde de yapıldığı düşünüldüğünde tüm mitinglerin maliyetinin 10 milyon TL’den çok daha fazla olduğu iddiasında bulundu.  (Osman Öksüz-İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.