Erdoğan'ın uçağı İstanbul'un üçüncü havalimanına iniş yaptı

Erdoğan'ın uçağı İstanbul'un üçüncü havalimanına iniş yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan TC-ANK uçağı, Gaziantep'ten İstanbul'a dönüşünde yapımı büyük oranda tamamlanan yeni havalimanına ilk inişi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan TC-ANK uçağı, Gaziantep programının ardından İstanbul'a dönüşünde yapımı büyük oranda tamamlanan yeni havalimanına ilk inişi gerçekleştirdi.

Erdoğan, 29 Ekim'de açılması planlanan ve dünyanın en büyük üç havalimanından biri olması beklenen İstanbul'un yeni havalimanına inişten sonra havalimanı çalışanları, pilotlar ve diğer görevlilerle tek tek tokalaşarak, sohbet etti. Erdoğan, daha sonra havalimanında kısa bir konuşma yaptı.

29 Ekim'de havalimanının resmi açılışını gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, "Ancak bugün bir ortak yayın sebebiyle aynı zamanda havalimanımızın son durumunu yerinde kontrol etmek için geldik ve Gaziantep'ten buraya iniş yaptık. Bu inişle birlikte de gerek muhteşem pistimizi, bunun yanında terminal binamızı görme imkânını bulduk. Havalimanı, beş firma tarafından oluşturulan konsorsiyumla inşa edildi. Artık çoğu gitti, azı kaldı. Burada mimarından mühendisine, işçisine, tüm kardeşlerimi kutluyorum. Konsorsiyumun bütün ortaklarını tebrik ediyorum, kutluyorum. Onlar da bu iş için çok büyük emek verdi. Bu süreci takip eden, kovalayan değerli arkadaşlarımızın emekleri var. Onları da ayrıca tebrik ediyorum, kutluyorum." dedi.

"Hedef, 2023'te 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşmak"

Havalimanının 29 Ekim'de açıldığında yılda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını, 2023 yılında ise 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşmanın hedeflendiğini bildiren Erdoğan, "İnşallah havalimanımız, bizim prestijimiz olmanın ötesinde markamız olacak." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının ardından havalimanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da eşlik etti.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler