Ergani 150 Yataklı Hastaneye Kavuştu

Ergani 150 Yataklı Hastaneye Kavuştu

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde tamamlanan 150 yataklı Devlet Hastanesi faaliyete girdi.

DİYARBAKIR - Ergani'de uzun süredir beklenen yeni Devlet Hastanesi faaliyete girdi. 150 yatak kapasiteli Hastane, Dicle yolu üzerinde bulunan TOKİ konutları civarında hizmete başladı.

 

Eski Devlet Hastanesi'nin 60 yatak kapasiteli olduğunu ve halkın ihtiyaçlarına cevap vermede yetersiz kaldığını belirten Hastane Başhekimi Uz. Dr. Mikail Yetmiş, "Hastanemiz Erganililerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasitededir. 150 yataklı olarak hizmete başlayan hastanemiz, yeterli sağlık çalışanı olursa 200 yatak kapasitesine de çıkabilir. Bu haliyle yıllarca halkımıza hizmet verebilecek kapasitededir." şeklinde konuştu.

 

Yeni hastanenin personel sıkıntısı çektiğini belirten Yetmiş; "Hastanemizin Uzman doktor, temizlikçi, otomasyon personeli ihtiyacı var. Bunlar da giderilirse Ergani halkı başka bir hastaneye ihtiyaç duymaksızın hastanemiz olanaklarından faydalanabilir." dedi.

 

Hastane'nin faaliyete girmesiyle birlikte Ergani Şehir içi minibüsleri de yeni hastane için seferlere başladı. (Zeki Kaya - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.