Ergani Birlik ve Dayanışma Platformundan Avrupa’ya tepki

Ergani Birlik ve Dayanışma Platformundan Avrupa’ya tepki

Ergani Birlik ve Dayanışma Platformu, yayınladığı yazılı basın açıklaması ile Hollanda’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na yönelik tutumunu sert bir dille kınadı.

Ergani’de 24 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Ergani Birlik ve Dayanışma Platformu, yayınladığı yazılı basın açıklaması ile Hollanda’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tutumunu sert bir dille kınadı.

Hollanda’nın Türkiye'nin bakanlarına yönelik tavrına tepki gösterilen açıklamada, “Demokrasi ile övünen Avrupa, insan haklarını, fikir ve seyahat haklarını hiçe sayarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızı sınır dışı etmiş, vatandaşların üzerine polisler tarafından köpekler salınmıştır. Yaşanan gelişmelerden Avrupa’da faşizmin bitmediği anlaşılmıştır. Başta Almanya ve Hollanda olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde benzeri tutumlar çokça görülmektedir. Bu tavırlar Türkiye şahsında tüm İslam ümmetine yapılmıştır.” denildi.

Halkın 15 Temmuz darbe girişimini akamete uğratmasının Avrupa’da Müslüman halka yönelik bir nefret oluşturduğunun belirtildiği açıklamada, “Avrupa ülkeleri 15 Temmuz ihanet ve işgal girişimlerini boşa çıkaran Müslüman halkımıza karşı içlerinde biriktirdikleri kinlerini açıkça sergilemekten çekinmiyorlar. Avrupa ülkelerinin geçmişine baktığımızda sömürgeci anlayışları, soykırımları ve ırkçı tutumlarından başka hiçbir şeyi görememekteyiz. Son zamanlardaki saldırılarının temel sebebi yeniden ayağa kalkacak olan İslam Ümmeti korkusudur.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda “Yaşanan bu saldırılara karşı İslam ülkelerinin kendilerine yakışır bir şekilde bu alçakça tutumlara karşı bir olup Avrupa’ya karşı yaptırımları uygulamaya davet ediyoruz.” denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler