Ergani Devlet Hastanesinde engelliye taciz protesto edildi

Ergani Devlet Hastanesinde engelliye taciz protesto edildi

​Diyarbakır'ın Ergani Devlet Hastanesinde engelli bir vatandaşın tacize uğraması düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edild

Ergani Devlet Hastanesinde cinsel tacize uğrayan engelli genç için basın açıklaması düzenlenerek taciz olayı protesto edildi.

Ergani’de faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Ergani Birlik ve Dayanışma Platformu, düzenlediği basın açıklamasıyla Ergani Devlet Hastanesinde yaşanan taciz olayını kınadı. Hükümete çağrı yapılan basın açıklamasında, her türlü sapkınlığa karşı önlem alınması gerektiği vurgulandı.

Basın açıklaması OHAL engeline takıldı

Ergani Devlet Hastanesi bahçesinde yapılmak istenen basın açıklaması polis engeline takıldı. Basın açıklaması için hastaneye gelen vatandaşlara izin vermeyen polis, OHAL gerekçesiyle açık alanda basın açıklaması, oturma eylemi ve her türlü yürüyüşün yasaklandığını aktardı. Bunun üzerine basın açıklaması hastanenin toplantı salonunda yapıldı.

"Üzerine girilmezse taciz olaylarının bedelini çocuklarımız öder"

Basın açıklamasını platform adına Cihan Selçuk okudu. Geleceğin umutları olan çocukların taciz ve tecavüze maruz bırakıldığını belirten Selçuk, bu tür vahşice, sapıkça vakaların yaşanmaması adına herkese çok önemli görevler düştüğünü belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Bu vahşet olayının takipçisi olmak öncelikle adalet makamlarının ve güvenlik güçlerinin görevidir. Bu tür olayların üzerine sonuna kadar mutlaka gidilmesi gerekmektedir. Kim, neden hangi amaçla bu tür kan donduran vahşetleri yaparsa yapsın, en ağır şekilde yargılanmaları gerekmektedir. Olaya ismi karıştığı iddia edilen zanlılardan biri serbest bırakılmıştır. Bu olay yüreklerimizi paramparça etmiş, kamuoyu vicdanını sızlatmıştır. Ergani Cumhuriyet Başsavcılığına açık çağrımız şudur: mağdur evladımızın bu şahıslarla ilgili tüm ifadeleri en ince detayına kadar incelensin ve gerekenler mutlaka yapılsın. Çünkü bu olay detaylıca araştırılmaz ve üzerine girilmezse gelecekteki umutlarımız, çocuklarımız ne yazık ki toplumu içine çeken cinsel taciz yansımalarının bedelini en ağır şekilde ödemek zorunda kalacaktır. Bugün bu kardeşimizin başına gelen bu olay yarın bizim de çocuklarımızın başına gelecektir."

"Hükümet her türlü sapkınlığa biran evvel dur demelidir"

Türkiye’de taşeron işçinin konusunun ivedilikle gündeme alınıp çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Selçuk, işe alımlarda kişilerin iyice araştırılması gerektiğini söyledi.

Farklı isimlerle topluma ahlaksızlık empoze edilmeye çalışıldığını söyleyen Selçuk, hükümete şöyle seslendi:

"Hükümete acil çağırımız şudur; topluma LGBT, eşcinsel, livata, ensest gibi isimlerle dayatılan sapkınca ve ahlaksızlık empoze etmeye çalışanlara biran evvel dur denilmelidir. Artış gösteren bu tür olayları üzerine gidilmeli, Avrupa ve başka ülkelerin tepkileri dikkate alınmamalıdır. Aksi takdirde bu tür olaylar gittikçe yaygınlaşacak ve hepimizi içine çekecektir. Bu olayların görmezden gelinmemesi, olayların hasıraltı edilmemesi, daha nice ailelerin hayatı ve ocakları sönmeden bu konunun üzerine gidilmelidir. Bu tür sapkınca ve ahlaksız fikirleri olanlara karşı en sert tedbirler alınmalıdır. Yasal bir düzenleme ile bu sapkın ve tecavüzcü, namus ve haysiyet yoksunu kişiler için her türlü yaptırım konusunun masaya yatırılması gerekir."

"Sapıkları aramızda barındırmayalım"

Basın açıklamasından sonra vatandaşlar hastaneden ayrıldı. Taciz olayına tepki gösteren vatandaşlardan Hamit Bıçak, taciz olayına karışan kişilere referans olanların da ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Bu tür olaylara karışan kişilerin toplum tarafından barındırılmaması gerektiğini belirten Bıçak, "Bu konu 3 ay evvel oldu. Bunun arkasındaki referanslar nerede, neden bugünkü toplantıya o referanslar katılmadı. 2 bin TL’ye temizlikçi alan insanlar nerede? 'Bu benim adamımdır, benim çocuğuma olmamış, bana ne diğerlerinden' mantığıyla hareket edersek bu tür işlerin önü kesilmez. Halk ayaklanmış olsaydı bugün bu olaylar Ergani’de yaşanmazdı. O tacizcinin hakkı ölümdür. Başsavcı bu adamı nasıl bıraktı. 15 gün önce işe alma bahanesiyle başka bir bayanla da aynı olay yaşandı. Bu bayan sahipsiz miydi? Hayır. Bayan rezil olmasın diye adam serbest bırakıldı. Geçen yine olay oldu. Hastanede bu pislikler oluyor diye söyledim. Hastanede fuhuş var dedim, kimse bunun önünü almadı. Bu tür sapıkları aramızda barındırmayalım. Üstüne gitmesek bunun sonu gelmez, önü de kesilmez."

Ergani Devlet Hastanesinde çalışan engelli bir vatandaş, temizlik şirketinin şefi ve çalışanı tarafından tacize uğramıştı. Engelli vatandaşın şikâyeti üzerine iki şüpheli gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerden sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden temizlik şirketinin şefi E.K adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken B.E. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Sağlık Bakanlığı da açıklama yapmıştı

Öte yandan, Sağlık Bakanlığından da konuyla ilgili bir açıklama yapılmış açıklamada, Diyarbakır Ergani Devlet Hastanesi'nde görevli taşeron firma temizlik personelinin, 27 Haziran'da hastanenin acil servisine, kolluk kuvvetleri nezaretinde canlı fiziksel güçlere maruz kalma şüphesiyle getirildiği belirtilerek şu ifadelere yer verilmişti: "Nöbetçi hekim tarafından muayenesi yapılmış ve kesin teşhis için üst sağlık merkezi Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiştir. Adli merciler tarafından başlatılan soruşturma süreci hassasiyetle takip edilecektir. Bununla beraber Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de idari inceleme başlatmıştır. İnceleme sonucuna göre gerekli cezai işlem tesis edilecektir."

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.