Ergani Kabasakal köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Ergani Kabasakal köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Kabasakal (köyü) Mahallesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde Peygamber âşıkları bir araya geldi.

Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı Ergani Kardeşlik Yardımlaşma Dayanışma Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği (Ergani Kardeş Der) tarafından Ergani ilçesine bağlı Kabasakal köyünde düzenlendi. Kutlu Doğum Etkinliğine Kabasakal köyünün yanısıra çevre köylerden ve Ergani’den de yoğun katılımın olduğu gözlendi.

Etkinlik öncesi, misafirlere yemek ikramında bulunuldu. Köy meydanında yapılan etkinlikte, erkek ve kadınlar için ayrı yerlerin ayrıldığı gözlenirken, meydanda açılan pankart ve tevhid bayrakları güzel bir görüntü oluşturdu.

Program, Yahya Buran’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Kerbela Şanlı, Kutlu Doğum etkinlikleri vesilesiyle Resulullah’a olan sevdanın dile getirildiğini belirtti.

“Bu meydanlarda Hz. Muhammed’in aşkını haykırıyoruz”

Konuşmasında Resulullah’ın sancağına sahip çıktıklarını ifade eden Molla Şanlı, “Bizler bu meydanlarda Allah’u Ekber diyor, Hz Muhammed’in aşkını haykırıyoruz. Bizler biliyoruz ki Resulullah manevi olarak aramızdadır. Bizler Resullah’a diyoruz ki: Ey Allah’ın Resulü! Bizler 21’inci yüzyılda senin sancağını köy köy, şehir şehir dolaştırıyoruz. Bizler biliyoruz ki sen bizden haberdarsın. Çünkü Sen, sana selat-selam edenlere icabet edersin.” dedi.

“Sizler bu zamanın Ensarlarısınız”

Şanlı, etkinliğe katılanları Resulullah’ın arkadaşlarına benzeterek, “Sizler Ensar gibisiniz. Allah Resulü Medine’ye hicret ettiğinde Ensar yollara çıkmış. O’nun gelişini dört gözle bekliyorlardı. Ashab, Hz Muhammed (sav) Medine’ye gelince kasidelerle O’nu karşıladı. Sizler bu meydanlarda Allah Resulü’nü bekleyen Ensar gibisiniz.” ifadelerini kullandı.

Kürtçe mevlidin okunduğu etkinlikte katılımcılar mevlide salavatlarda eşlik ederken; kimi köy sakinlerinin cezbeye gelerek kendinden geçtikleri görüldü.

Grup Mizgin sanatçıları ve Kardeş Der Çocuk ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler büyük beğeni topladı.

Kabasakal köyünde düzenlenen salavat kampanyasında 4 milyon 697 bin salavat, 598 Yasin-i Şerif, 20 Hatim ve bin kelime-i tevhid okunduğu ilan edildi.

Etkinlik Molla Mehmet Kardaş Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.