Ergani Kabasakal köyü kutlu doğum etkinliği 2016 video foto peygamber sevdalıları

Ergani Kabasakal köyü kutlu doğum etkinliği 2016 video foto peygamber sevdalıları

Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Kabasakal (Qebasekal) Köyü’nde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Ergani Kardeş-Der tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Ergani Kardeş-Der, Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Kabasakal (Qebasekal) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi. 

Köy meydanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Kabasakal köyü sakinlerinin yanısıra Ergani merkez ve çevre köylerden de yoğun katılımın olduğu görüldü.

Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği etkinlikte kimi katılımcıların mevlid okunurken cezbeye gelip kendinden geçtiği görüldü.

Sunuculuğunu Lütfi Biçer’in yaptığı etkinlik, Aziz Demir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program Kardeş-Der çocuk ilahi grubu tarafından okunan Kürtçe Mevlid-i Şerif ile devam etti. 

Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan M. Ali Varol Hoca, Hz Muhammed’i (sav) sevmenin önemine değinerek, “Allah Resulünü (sav) sevmek ve ona muhabbet beslemek bir iddiadır. Bu iddiaya ispat gerekir. Peki, bu ispat nedir? Kişinin sevdiğinin yolunda yürümesidir. Hz Muhammed (sav) Resulümüz ve sevdiğimiz ise onun yolunun ispatı tebliğ ve cihaddır. Tebliğ ve cihad hayatımızda amaç olmuşsa hakkıyla Allah Resulünün (sav) yolundayız demektir.” İfadelerini kullandı.

Kendi evlerimizde İslam'ı yaşadığımız takdirde evlerimizin Daru'l İslam olacağını belirten M. Ali Hoca konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Acaba bugün evimiz Daru'l Erkam mı yoksa evimiz Daru'n Nedve mi?  Allah Resulü (sav) Daru'l Erkam'ı nasıl Daru'l İslam yaptı? Allah’ın kitabı, Peygamberin sünneti, ilim ve tebliğ ile Daru'l İslam yaptı. Neden evlerimiz Daru'l Erkam olmuyor. Eğer bugün bir odamız mescid olursa ve mescidde Allah’ın kitabını okur, Peygamberin sünnetini öğrenir, Allah’ı zikreder, çocuklarımıza Allah’ın dinini öğretir ve cemaatle namaz kılarsak bizim evlerimiz de darul erkam olur, darul islam olur.”

Etkinlik, Özlem Ajans sanatçıları ve kız çocuklarının seslendirdikleri ilahilerin akabinde, Mehmet Arslan’ın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.