Ergani Kardeş Der, Ramazan ayı faaliyet raporunu açıkladı video

Ergani Kardeş Der, Ramazan ayı faaliyet raporunu açıkladı video

Ergani’de faaliyet yürüten Kardeş Der, Ramazan ayı Faaliyet Raporunu yaptığı basın açıklaması ile kamuoyu ile paylaştı.

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Kardeş Der, yaptığı basın açıklaması ile Ramazan ayı Faaliyet Raporunu açıkladı.

Basın açıklamasında, Ramazan ayı boyunca 13’ü Suriyeli olmak üzere 127 aileye gıda yardımında bulunulduğu açıklandı.

Yardımların nakdi tutarının 10 bin 975 TL olduğunu belirten dernek yetkilisi Mustafa Öz, hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunarak, yardımların sivil toplum kuruluşları üzerinden yapılması hususunda çağrıda bulundu.

Kardeş Der yardım komisyonu başkanı Mustafa Öz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bizler Kardeş Der olarak Ramazan ayında 13’ü Suriyeli, 37’si köylerden olmak üzere 127 aileye gıda yardımında bulunduk. Gıda yardımlarımızın nakdi tutarı 10 Bin 795 TL’dir. Bununla birlikte 20’den fazla aileye kırmızı et 750 TL değerinde kırmızı et dağıttık.  Onlarca aileye giyim ve ayakkabı yardımında bulunduk.” dedi.

Varlıklı hayırseverlere de seslenen Öz, yardımların sivil toplum kuruluşları aracılığıyla dağıtılması çağrısında bulundu.

Sivil toplum kuruluşlarının yapacağı yardımlarda muhtaçların minnet altında kalmayacağını belirten Öz, “Bazı esnaf kardeşlerimiz yardım kuruluşlarının farkında değildirler. Çoğu kendi imkânıyla dağıtıyor. İstemeye alışan insanlara yardım ediyorlar. Oysaki bunlardan bazıları fakir diye tanınsalar bile aslında fakirde değiller. Bizler sivil toplum kuruluşlarının fakirleri tespit edip yardım etmesinin daha doğru olduğunu söylüyoruz. Yardımda bulunacak kardeşlerimize diyoruz; hem fakirlerin üzerinde minnet olmaz, hem de fakirler minnetsiz alırlar. Nasıl ki bir evlat anne babasından minnetsiz yardım alıyor, vatandaş devletten minnetsiz bir şekilde ihtiyaçlarını alıyorlarsa aynı şekilde sivil toplum kuruluşlarından da ihtiyaçlarını rahatça dile getirip minnetsiz yardım istenebilir. Ama şahsi yardım olunca biraz hayâsından dolayı isteyemiyorlar. Bu konuda yardımsever, varlıklı insanlarımızın STK’lara yardımlarını verip ulaştırmalarının daha hayırlı ve bereketli olacağı düşüncesindeyiz.” İfadelerini kullandı.

Öz, son olarak yardımların muhtaçlara ulaştırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, Bize yardımcı olan halkımızdan, esnafımızdan ve kardeşlerimizden Allah’u Teâlâ razı olsun. Mallarına bereket versin. Yardımların paketlenmesinde, dağıtımında fedakârlıkta bulunan ev ev dolaşıp muhtaç aile tespitinde bulunan kardeşlerimizden Allah razı olsun.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler