Ergani Mikro Finans Şubesi Mikro Sigorta Töreni Gerçekleştirildi

Ergani Mikro Finans Şubesi Mikro Sigorta Töreni Gerçekleştirildi

Ergani'de, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı TİSVA Mikro Kredi Finans Şubesi Mikro Sigorta töreni gerçekleştirildi.

DİYARBAKIR- Hüsnü Özyeğin Ergani Mikro Finans Şubesi Mikro Sigorta Töreni'ne katılmak için Diyarbakır'a gelen Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile birlikte, sabah saatlerinde önce Diyarbakır merkezde bulunan tarihi ve turistik mekânları ziyaret ettiler. Daha sonra Ergani İlçesi'nde gerçekleştirilecek törene katılmak için il merkezinden ayrıldılar.

 

Törende,TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof Dr. Aziz Akgül yaptığı konuşmasında; "Kadınlarımız yeşil karta, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan destek almaya ihtiyaç duymayan; aksine kendi ayakları üzerinde durmayı başarabilmiş, kendi işini kurmuş ve vergisini ödeyen bireyler olmalıdır" dedi.

 

Hüsnü Özyeğin Ergani Mikro Finans üyeleri adına girişimci üyelerden törende konuşan Filiz Tüzen ise; "2005 yılında 500 TL'lik bir kredi ile evinin alt katında açtığı bir örgü atölyesi ile mikro krediye dâhil olduğunu belirterek, 2006 yılında aldığı 800 TL ile iş yeri açtığını" söyledi. 2010 yılında İstanbul'da 2000 TL girişimci ödülü alan Tüzen, bu başarısı nedeni ile kendisine verilen 5.000 TL lik ek kredi ile kocasına oto kaporta dükkânı açtığını, iş yerine yeni iş yeri malzemeleri temin ettiğini ve üniversitede okuyan çocuğuna maddi destek sağlayabildiğini ifade etti.

 

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya törende yaptığı konuşmada ise, bu proje ile 62 bin insana onurlu bir hayata adım attıklarını gördüklerini belirterek, kimseye el açmadan kendi ihtiyacını kendi kurduğu işi ile karşılayan vatandaşlar olduğunu söyledi. Büyyükkaya daha sonra, "Bunların ne kadar takdire şayan başarılar olduğunu hem bizler hem de bu programa katılan 62 bin vatandaşımız ve aileleri kendi gözleri ile görmektedir. İlk adımlarımızı atmaya başladığımız günlerde bir kişi diyorduk, şimdi ise aileleri ile birlikte 300 insanımız bu mutluluktan paylarını alıyorlar" dedi.

 

Törende bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise, "Mikro kredi denilince akla ilk olarak Prof. Dr. Aziz Akgül geliyor. Mikro kredi şubelerine giden her insan da bunu kendi gözleri ile görüyor, anlıyor ve hissediyor. Böylesine güzel bir yardımlaşma sistemini ülkemize kazandırdıkları için başta Sayın Akgül olmak üzere tüm emeği geçenlere bütün içtenliğimle saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Çünkü kadınlarımızın, kızlarımızın bu sayede kendi onurları ile ayaklarının üzerinde durmayı başarabilmelerine vesile olan bu faaliyetin başlatılması takdir edilmeyi fazlası ile hak etmektedir" ifadelerini kaydetti.

 

Törenin sona ermesinin ardından Vali Toprak, Bakan Yardımcısı Büyükkaya ve beraberindekiler önce Hilar Mağaralarını akabinde de kısa süre önce açılışı yapılan Eğil İlçesi'ndeki Peygamber Kabirlerini ziyaret ettiler. (Osman İçli-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.