Ergani TOKİ'de Su Baskını

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bulunan TOKİ konutlarında kapıcı dairesini su bastı. Bodrum katta bulunan dairede eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Ergani'de dün akşamdan beridir yağan yağmur TOKİ'de su baskınına neden oldu. D2 blokta bulunan kapıcı dairesi ile D1 blokta bulunan su deposu su altında kaldı.

Baskında Ramazan Kara'ya ait olan bodrum kattaki daire sular altında kaldı. Evde bulunan eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Su baskınında yetkililerin kendisine yardımcı olmadıklarından yakınan Ramazan Kara, "Öğle namazını kıldıktan sonra evimi sular basmaya başladı. Hemen itfaiyeyi aradım. Bu arada kendim de evi tahliye etmeye çalıştım. Evime gelen itfaiyeciler 'Biz bir şey yapamayız' diyerek geri gittiler." dedi.

TOKİ konutlarının batı tarafında duvar bulunmaması nedeniyle su baskınlarının oluştuğunu belirten Kara, "Yağan yağmurla oluşan sular yaklaşık yarım metre birikinti oluşturup havalandırma penceresinden evime sızdı. Tek başıma evi tahliye etmeye çalıştıysam da eşyaların büyük kısmı kullanılamaz hale geldi" dedi.

Su baskınından saatler sonra olay yerine gelen belediyeye ait tankerle D1 blokta bulunan bodrum katın suları tahliye edildi. Su baskınında eşyaları zarar gören Ramazan Kara yetkililerin kendisine yardımcı olmalarını istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.