Ergani'de başıboş köpekler tehlike saçıyor

Ergani'de başıboş köpekler tehlike saçıyor

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde başıboş gezen hastalıklı köpekler çevreye mikrop saçıyor.

DİYARBAKIR - Ergani ilçesinde çarşı ve sokaklarda gezen uyuz ve hastalıklı köpekler mikrop saçmaya devam ediyor. Özellikle okula gitmek için evlerinden çıkan küçük çocuklar, başıboş köpeklerden çok korkuyorlar. Birçok aile ise çocuklarının köpeklerden korkması ve olası hayvan saldırılarına karşı önlem olarak çocuklarını okullarına kadar götürmek zorunda kalıyorlar.

 

Sokaklarda başıboş gezen hastalıklı köpekler için belediyenin önlem alması gerektiğini belirten ilçe halkı, “Bir buçuk yıldan daha fazla bir süredir çarşı, cadde ve sokaklarda dolaşan hastalıklı bir köpek var. Hastalığı gün geçtikçe daha da kötüye giden ve insan sağlığını tehdit eden bu hayvan için bir çare bulunamadı. Bu durum, belediye ile diğer ilgili kurumların da duyarsızlık ve acizliğini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor." diyerek tepki gösterdiler.

 

İşyerlerinin önünde uzanan hastalıklı köpeğe mikroptan dolayı yaklaşamadıklarını ifade vatandaşlar, yetkilileri, biran önce görevlerini yapmaya davet ettiler. (Veysi Demirci-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.