Ergani’de bit paniği

Ergani’de bit paniği

Ergani merkez ve köylerde eğitim veren birçok ilkokulda öğretmenler tarafından öğrencilerde bitlenme olduğu tespit edildi.

Ergani’deki bazı okullarda bit salgını yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Ergani merkezde bulunan Sezai Karakoç ve Cahit Sıtkı Tarancı ilkokulları ile Akçakale köyü ilkokulunda eğitim gören onlarca öğrencide bit olduğu tespit edildi.

 

Edinilen bilgiye göre, Ergani merkez ve köylerde eğitim veren birçok ilkokulda öğrencilerde bitlenme olduğu öğretmenler tarafından tespit edildi. Yaşanan duruma ilişkin harekete geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile temasa geçti. Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz yaptığı açıklamada, ortada paniğe sebebiyet verecek bir durum olmadığını ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin konuyla ilgili harekete geçtiğini belirterek okullarda sağlık taraması, dezenfekte uygulaması başlatıldığını söyledi.

 

Okula giden öğrenci velilerinde tedirginlik yaşanırken, öğrenci velilerinin bit ilacı için eczanelere akın ettiği görüldü. (Veysi Demirci-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.