Ergani’de çalıntı yardım kömürü yakalandı

Ergani’de çalıntı yardım kömürü yakalandı

Diyarbakır’dan aldıkları yardım kömürlerini Ergani’ye getirerek satmak isteyen kömür hırsızları polis tarafından yakalandı.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca dar gelirli ailelere ücretsiz olarak dağıtılan yardım kömürlerini Diyarbakır’dan getirerek Ergani ilçesinde satmak isteyen 2 kişi bir pikap dolusu yardım kömürüyle birlikte ilçe girişinde polisin yaptığı yol kontrolü sırasında yakalandı.

 

Polis tarafından gözaltına alınan iki şahıs adliyeye sevk edilirken, bir pikap dolusu çalıntı yardım kömürlerine ise el konuldu.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ilçe Kaymakamı Eşref Yonsuz, dar gelirli ailelere dağıtılan yardım kömürlerini satmaya kalkan fırsatçılara aman verilmeyeceğini söyledi.

 

Özellikle kömür yardımı yapılan evlere yönelik gerçekleştirilecek denetimlerde, yardım kömürü aldığı halde evinde kömür bulunmayan veya sattığı belirlenen kişiler hakkında da yasal işlem başlatılacağını ve bu kişilerin bir sonraki kömür yardımlarından yararlandırılmayacağı ifade edildi. (Veysi Demirci-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.