Ergani'de cami düşmanları türedi

Ergani'de cami düşmanları türedi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bir caminin necasetle kirletilirken başka bir camide ise hırsızlık yapıldı.

DİYARBAKIR-Ergani’nin Fatih Mahallesi’nde bulunan Yeşil Camiye giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler cenaze yıkama yerini necasetle kirlettiler.  Aynı gece Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan Nurullah Camisinin tuvalet kapısı da kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

 

Cenaze yıkama yerini necasetle kirlettiler

Fatih Mahallesinde bulunan Yeşil Cami taziye evinin kapı camını kırıp içeri giren kişi veya kişiler cenaze yıkama yerini kirlettiler. Bir tabağın içerisine necasetlerini yapıp cenaze yıkama yeri duvarına süren kişiler camiye büyük saygısızlıkta bulundular.

 

İş kur tarafından camide görevlendirilen ve caminin temizlik işlerine bakan Tahir Sönmez çirkin saldırıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Sabah 08:00’de camiye geldim. Kapı açıktı. İçeri girdim. Çirkin manzarayla karşılaştım. Hocaları aradım, geldiler. Bir tabağın içerisinde pisliklerini yapmışlar ve duvarlara sürmüşlerdi.  Burası Allahın evidir. Allah bunların belalarını versin.” dedi.

 

Cami cemaatinden Mehmet Şimşek Cuma namazına geldiği sırada olayı öğrendiğini belirterek; “Cami cemaati caminin camlarının kırıldığını, necasetle kirletildiğini söylediler. Bunlar nedir? Bunlar İslam düşmanlığıdır.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Ayrıca caminin musluklarından birinin de sökülüp ölü yıkanan mermer teneşirin üzerine bırakıldığı görüldü.

 

Abdesthanenin demir kapısını çaldılar

Adnan Menderes Mahallesinde bulunan Nurullah Camii de kendini bilmez kişilerden nasibini aldı.  Gece saatlerinde caminin abdesthanesinde bir tuvaletin demir kapısı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sökülüp çalındı. Olayı kimlerin yaptığı bilinmiyor.

 

Cami cemaatinden olaya sert tepki gösteren İlyas Baran “Caminin müdavimlerindenim. Cami cemaatinden tuvalet kapısının çalındığını duydum. Ayrıca Yeşil caminin de kirletildiğini duydum. Bunların faillerinin derhal bulunmasını istiyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Daha önce de Ergani’deki camilerin saldırıya uğradığını hatırlatan Baran; “Camiler saldırıya uğrayınca güvenlik kameraları alındı. Güvenlik kameralarına rağmen camilere yine bunlar yapılıyor. Bunu yapanlar Allah (cc)’a savaş açmışlardır. Allah (cc)’a savaş açanlar her zaman kaybetmiştir. Bunlar da kaybedeceklerdir. Allah (cc)’tan dileğimiz bunların ıslah olmasıdır. Islah olmuyorlarsa Allah (cc) belalarını versin diyoruz. Ve bunları yapanların bulunmasını istiyoruz.” diye kaydetti.

ü

Her iki camiye polislerin geldiği öğrenildi. Olay yerine gelen polis etrafta incelemelerde bulunduktan sonra ayrıldı. Polisin caminin güvenlik kameralarını incelemediği ve koparılan musluklar üzerinde parmak izi almadığı öğrenildi.

 

Geçen senelerde de Ergani’deki camiler hedef alınmıştı

Hatırlanacağı üzere 15 Eylül 2011 tarihinde Ergani’deki Site (Müftülük), Kebir ve Hacılar camileri kimliği belirsiz kişilerce yakılmak istenmişti. Site (Müftülük) camiinde elektrik panosu yanarken, Kebir Camii’nde ise büyük bir klima altındaki halı ile birlikte tamamen yanmıştı. Aynı gece kundaklanan Hacılar Cami ise kullanılamaz hale gelmiş ve cami tadilat nedeniyle günlerce kapalı kalmıştı.

 

3 caminin kundaklandığı günün ertesi 16 Eylül 2011’de de Cumhuriyet (Bagür) camii yakılmak istenmişti. Camiden dumanlar çıktığını görenlerin müdahalesiyle caminin üst katındaki (kadın ve erkeklerin namaz kılma yerini ayıran) perde ile bir kilim kısmen yanmıştı.

 

18 Ağustos 2012 tarihinde de Koreli Ali camiinde yangın çıkaran kimliği belirsiz kişiler caminin bayanlar için ayrılan üst katında yangın çıkarmıştı. Camide büyük bir maddi hasar meydana gelmiş ve caminin üst katı tadilata alınmıştı.

 

Önceki yıllarda camilerde meydana gelen yangınların failleri yakalanmadığı gibi bu konuda her hangi bir gelişme de yaşanmadı. (Veysi Tosun - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.