Ergani’de I. Memur Sen buluşması ve kutlu doğum etkinliği video

Ergani’de I. Memur Sen buluşması ve kutlu doğum etkinliği video

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Ergani temsilciliği “I. Memur Sen Buluşması ve Kutlu Doğum Etkinliği” düzenledi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Ergani temsilciliği Kutlu Doğum Etkinliği düzenledi. Ergani Kapalı Spor salonunda yapılan etkinliğe Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, Memur Sen Diyarbakır Başkanı Yunus Memiş, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte Eğitim Bir Sen Ergani Temsilcisi Cihan Selçuk açılış konuşması yaptı.

“Resulullah adaleti, sevgiyi temel almıştır”

Hz Resulullah'ın her türlü zulmün yaşandığı dünyaya insanlığın, merhametin, sevginin, saygının temellerini atarak bir ümmete ulaştığını ifade eden Eğitim Bir Sen Ergani Temsilcisi Cihan Selçuk,  "Resulullah adaleti, sevgiyi temel almıştır. Adaleti sağlarken insanların ırkına, cinsiyetine bakmamıştır. Bu yüzden Birbirimizi kardeşçe sevelim, ikilemin olmadığı, barışın hâkim olduğu bir dünya inşa etmek zorundayız. Biz birbirlerini ötekileştirmeyen, seven, sayan kucaklayan bir dünya istiyoruz.” Dedi.

“Resulullah mazlumun yanında, zalimin karşısında olmuştur”

Etkinlikte bir konuşma yapan Memur Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş ise Resulullah’ın asla zulmü rıza göstermediğini belirterek; “Peygamberimize peygamberlik gelmeden önce hılfulfudula yani erdemliler topluluğuna üye olmuştur. Yaşadığı dönemde zulümlerin had safhada olduğu bir dönemde dahi zulme boyun eğmemiştir. Daima zulmün karşısında mazlumun yanında olmuştur.” İfadelerine yer verdi.

“Onu anlatmadığımız, konuşmadığımız bir günümüz yoktur”

 Hayatın her anında Allah Resulündan bahsedildiğini belirten  Araştırmacı Yazar Özkan Yamani “Onu anlatmadığımız, konuşmadığımız bir günümüz yoktur. Selam verirken kimden bahsediyoruz, kimin selamını veriyoruz. Ezanlar kimden bahsediyor, esnafımız dükkânını açarken kimden bahsediyor. Kız istemeye giderken “Allah’ın emri, peygamberin kavli” derken kimden bahsediyoruz. Bunu biraz hayatın pratiği ile amel ile daha kaliteli anlatmak daha önemli.” İfadelerini kullandı.

Hazreti Muhammed'in cahili adetleri kaldırdığını vurgulayan Yaman daha sonra, “Mekke’de kız çocuklarının gömülmesi geleneğini kaldırmak isteyenler çoktu. Ama yapamıyorlardı. Çünkü bunu kaldıracak olan Âlemlere Rahmet Hazreti Muhammed Mustafa olacaktı. O gelecek ve bir ahlak ortaya koyacaktı. İmanla, ahlakla, ihlasla, sabırla, şükürle, cehdle olacaktı bunlar. Kadınlar kurtulacaktı, sadece kız çocukları değil.Allah Resulü Cennet anaların ayakları altındadır, dedi. Allah’uTeâla böyle bir rahmet denizi göndermiş bize” ifadelerine yer verdi.

Kürtçe mevlid-i şerifin okunduğu etkinlikte Ergani Mizgin İlahi grubunun seslendirdiği ilahiler büyük beğeni topladı.

Etkinlik Diyanet Sen Ergani Temsilcisi Recep Güzel Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler