Ergani’de kadınlara ‘Kadın Sağlığı Eğitimi’

Ergani’de kadınlara ‘Kadın Sağlığı Eğitimi’

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik ‘Kadın Sağlığı Eğitimi’ düzenlendi.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ çalışmaları kapsamında  Ergani ilçesine bağlı Ahmetli köyündeki kadınlara eğitim verildi.

Programa Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un yanı sıra Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Doktor İnci Sobi Yavaş ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

Programda bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, “Projenin amacı özellikle kadın kanserleri arasında ilk sırada yer alan meme kanseri başta olmak üzere kadın sağlığı hakkında sizleri bilgilendirmektir. Burada özellikle kadınlarımızın her ay kendi meme muayenelerini yapmalarını istiyoruz. Sadece meme kanseri değil; rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz, obezite ve kadına yönelik şiddet konusunda ve bu tür durumlarda nerelere başvuracakları hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Anne sütünün yararları konusuna da değineceğiz. Kadını ilgilendiren belirli konuları sizleri fazla sıkmadan aktaracağız. Benim sizlerden bir isteğim olacak; kendi kendine meme muayenesini her ay mutlaka uygulamamız gerekiyor ve burada anlatılanları etrafınızda bilmeyen kadınlarla da paylaşmanızı istiyorum. Kendinizi ihmal etmeyin, sağlığınıza önem verin” dedi.

Hülya Aksoy’un konuşmasının ardından Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Doktor Handan Uysal Koç tarafından bir sunum yapıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler